Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για αντισημιτισμό κατηγορούν τον Κόρμπιν εβραϊκές οργανώσεις στη Βρετανία

Για αντισημιτισμό κατηγορούν τον Κόρμπιν εβραϊκές οργανώσεις στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εβραίοι, Ηνωμένο Βασίλειο, Τζέρεμι Κόρμπιν,

«Όλα έχουν ένα όριο», αναφέρουν εβραϊκές οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε επιστολή που απευθύνουν στον ηγέτη της κεντροαριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, επικρίνοντάς τον ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος.

Την Κυριακή, ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε συγγνώμη για τον πόνο που έχουν προκαλέσει «θύλακες αντισημιτισμού» στο Εργατικό Κόμμα στους εβραίους της Μ. Βρετανίας.

Ο Κόρμπιν τόνισε ακόμη ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της χώρας του για να «ξαναχτίσει» την εμπιστοσύνη τους στο Εργατικό Κόμμα.

Ωστόσο, οι εβραϊκές οργανώσεις ετοιμάζουν εντός της Δευτέρας διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του βρετανικού κοινοβουλίου, στο Ουέστμινστερ του Λονδίνου.

Η επιστολή, την οποία συνέταξαν το Συμβούλιο Εκπροσώπων των Βρετανών Εβραίων και το Συμβούλιο Εβραϊκής Ηγεσίας, αναφέρει ότι υπάρχει «επανειλημμένη θεσμική αποτυχία» του κ. Κόρμπιν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αντισημιτισμό.

Οι συντάκτες αναφέρουν μάλιστα ότι ο ηγέτης των Εργατικών «είναι τόσο ιδεολογικά προσηλωμένος σε μια ακροαριστερή κοσμοθεώρηση, που γίνεται αυτόματα εχθρικός απέναντι στις εβραϊκές κοινότητες».

Τον κατηγορούν επίσης για μήνυμα συμπαράστασής του σε δημιουργό φερόμενης ως αντισημιτικής τοιχογραφίας το 2012 και για συμμετοχή σε διαδηλώσεις με «φιλο-Χεζμπολάχ» πλατφόρμα.

Ο ριζοσπάστης αριστερός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος «έχει λάβει το μέρος αντισημιτών «είτε λόγω του ακροαριστερού παθιασμένου μίσους για τον Σιωνισμό» είτε λόγω «μιας συνωμοσιολογικής κοσμοθεώρησης στην οποία οι εβραϊκές κοινότητες αντιμετωπίζονται ως εχθρικός παράγοντας, ως ταξικός εχθρός», σύμφωνα με την επιστολή.

Σε αυτήν, οι ηγέτες των Βρετανών εβραίων αναφέρουν ακόμη ότι όσοι διαδίδουν στη δημόσια σφαίρα αντισημιτικό λόγο θεωρούν τον κ. Κόρμπιν «την ηγετική μορφή τους», άρα ο τελευταίος είναι ο μόνος που μπορεί να τους ζητήσει να σταματήσουν.

Και βουλευτές των Εργατικών στη διαμαρτυρία

Στη διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα έξω από το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου αργότερα τη Δευτέρα θα λάβουν μέρος και βουλευτές των Εργατικών, μεταξύ άλλων η Λιζ Κένταλ, ο Τζον Γούντκοκ και ο Ίαν Όστιν.

Η οργάνωση «Καμπάνια ενάντια στον Αντισημιτισμό» έχει καλέσει εξάλλου σε πανεθνική διαμαρτυρία «ενάντια στον αντισημιτισμό μέσα στο Εργατικό Κόμμα».

Σε δήλωσή του την Κυριακή το βράδυ, ο ηγέτης των Εργατικών είπε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στο ότι δεν πρόκειται να ανεχθώ καμία μορφή αντισημιτισμού εντός του κινήματός μας και γύρω από αυτό.Πρέπει να τον ξεριζώσουμε τόσο από το κόμμα όσο και από το κίνημα. Αναγνωρίζουμε ότι αντισημιτισμός υπάρχει σε θύλακες μέσα στο Εργατικό Κόμμα, δημιουργώντας πόνο και πληγώνοντας την εβραϊκή κοινότητά μας μέσα στο Εργατικό Κόμμα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

»Ζητώ ειλικρινή συγγνώμη για τον πόνο που έχει προκληθεί», ανέφερε ο Τζ. Κόρμπιν.

Ο ηγέτης της βρετανικής Κεντροαριστεράς τονίζει ακόμη ότι οι Εργατικοί έχουν βαθιές ρίζες στην εβραϊκή κοινότητα της Μ. Βρετανίας.

Σχετικά άρθρα