Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη κατά της σύλληψης του Πουτζδεμόν στη Γερμανία

Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη κατά της σύλληψης του Πουτζδεμόν στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαρκελώνη, Γερμανία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισπανία, Κάρλες Πουτζδεμόν, Καταλονία,

Ενώπιον των δικαστικών αρχών της Γερμανίας θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή στα σύνορα με τη Δανία.

Ο Καταλανός πολιτικός αναζητείται από τις ισπανικές Αρχές με την κατηγορία της «στάσης» και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 30 ετών.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές από τη Γερμανία, η ακρόαση της Δευτέρας έχει ως μοναδικό στόχο την επιβεβαίωση της ταυτότητας του συλληφθέντος.

Στη συνεχεία, το δικαστήριο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν θα αποφασίσει αν θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση, έως ότου εξεταστεί το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας διέφυγε από την Ισπανία τον περασμένο Οκτώβριο, μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας και τα βίαια επεισόδια στη Βαρκελώνη.

Η είδηση της σύλληψης του Πουτζδεμόν προκάλεσε την οργή των Καταλανών, οι οποίοι διαδήλωσαν την Κυριακή κρατώντας καταλανικές σημαίες.

«Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενου», «Ο Πουτζδεμόν είναι ο πρόεδρός μας» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Σημειώνεται ότι οι ισπανικές Αρχές έχουν συλλάβει και άλλα πολιτικά πρόσωπα της Καταλονίας, τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις του φθινοπώρου.

«Αυτό που μας κάνουν είναι υπερβολικό. Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες επειδή ζητάμε ανεξαρτησία» δήλωσε μία 60χρονη γυναίκα, η οποία έδωσε το «παρών» στη διαδήλωση της Κυριακής.

Μάλιστα, οι Καταλανοί πολίτες, μετά το τέλος της συγκέντρωσης, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Κομισιόν, αντιδρώντας στη μη στήριξη των Βρυξελλών στο αίτημα για ανεξαρτησία.

Σχετικά άρθρα