Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι λένε ότι κατέχουν ολόκληρο τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν

Οι Τούρκοι λένε ότι κατέχουν ολόκληρο τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Υπό πλήρη έλεγχο έθεσε ο τουρκικός κατοχικός στρατός και οι συμμορίες τζιχαντιστών μισθοφόρων του τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, όπως διαβεβαίωσαν το Σάββατο πηγές του τουρκικού στρατού.

Οι δυνάμεις της Άγκυρας εισέβαλαν στην πόλη την περασμένη Κυριακή, έπειτα από εχθροπραξίες οκτώ εβδομάδων.

Στόχο της επιχείρησης αποτελούσε η εκδίωξη των Κούρδων σοσιαλπατριωτών και ειδικότερα της λαϊκής πολιτοφυλακής YPG, η οποία χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική» από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Από την ηγεσία του τουρκικού στρατού διαρρέεται ότι πλέον δρομολογούνται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου οι κάτοικοι της πόλης να επιστρέψουν στις οικίες τους.

«Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της το συντομότερο δυνατόν» ήταν το σχόλιο Τούρκου αξιωματούχου.

Στο μεταξύ, οι διεθνείς αντιδράσεις για την τουρκική επιχείρηση συνεχίζονται, καθώς χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν το Σάββατο στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά της τουρκικής κατοχής.

Η ογκωδέστερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 4.000 πολιτών.

Ανάλογες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Σουηδία.

*Στην κεντρική φωτογραφία: Μισθοφόροι των Τούρκων στην Εφρίν. Ο ένας κάνει τον τζιχαντιστικό χαιρετισμό με το ένα δάχτυλο προς τον ουρανό, που σημαίνει ότι ένας είναι ο αληθινός θεός και ο άλλος κάνει τον χαιρετισμό των ακροδεξιών Τούρκων Γκρίζων Λύκων.

Διαβάστε ακόμα: Η Τουρκία εποικίζει την Εφρίν με οικογένειες τζιχαντιστών που εκκενώνουν την Ανατολική Γούτα

Πολεμικός χάρτης βορειοδυτικής Συρίας: Με γαλάζιο χρώμα απεικονίζονται τα τουρκοκρατούμενα εδάφη. Με κίτρινο τα υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο είναι η κυβέρνηση. Με πράσινο ανοιχτό άλλοι φιλότουρκοι ισλαμιστές και με πράσινο σκούρο η Συριακή Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα