Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το PKK αποσύρει τους αντάρτες του από την περιοχή Σιντζάρ των Κούρδων Γιαζίντι στο Ιράκ

Το PKK αποσύρει τους αντάρτες του από την περιοχή Σιντζάρ των Κούρδων Γιαζίντι στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαζίντι, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή,

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις του από τον θύλακα των Κούρδων Γιαζίντι στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) αποφάσισε να αποσύρει τους μαχητές του για να μην δώσει πάτημα στην Τουρκία να πραγματοποιήσει εισβολή σε κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ.

Συγκεκριμένα η Τουρκία απείλησε ότι θα επιτεθεί στα αρχηγεία του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο Σιντζάρ και στα όρη Καντίλ εάν η κυβέρνηση του Ιράκ δεν επιλύσει το ζήτημα.

Το PKK έστειλε μαχητές του για πρώτη φορά στο Σιντζάρ τον Αύγουστο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους ζωροαστριστές Γιαζίντι με σκοπό να τους εξοντώσει και σκλαβώσει.

Τότε οι Γιαζίντι αφέθηκαν απροστάτευτοι από τους Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν και έσπευσαν οι Γκερίλας του PKK να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές για να σωθούν τα γυναικόπαιδα και οι άμαχοι, που κατά δεκάδες χιλιάδες είχαν αποκλειστεί στο ιερό όρος Σιντζάρ των Γιαζίντι.

«Οι δυνάμεις των Γκερίλα ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στο Σιντζάρ και τώρα θα αποσυρθούν από την περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα