Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής δικηγόρος του Τραμπ στην υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής δικηγόρος του Τραμπ στην υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Ντάουντ, στην υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016 υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Ντάουντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ακολουθούσε τις νομικές του συμβουλές κι έτσι επέλεξε τον δρόμο της αποχώρησης.

Σε άλλες πληροφορίες γίνεται λόγος για απώλεια εμπιστοσύνης από πλευράς του κ. Τραμπ προς τον δικηγόρο και ειδικά προς τη δυνατότητά του να χειριστεί τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, που διεξάγει τις έρευνες για την υπόθεση.

Σε ηλεκτρονικό του μήνημα προς την Washington Post, ο κ. Ντάουντ αναφέρει: «Αγαπώ τον πρόεδρο και του εύχομαι τα καλύτερα».

Ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ ερευνά πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ της προεκλογικής καμπάνιας του Ρεπουμπλικανού νυν προέδρου των ΗΠΑ και του ρωσικού κράτους, καθώς και το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να εμποδίσει τη σχετική έρευνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δικηγόρος είχε καλέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης να σταματήσει την έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ, λέγοντας αρχικά ότι μιλούσε εκ μέρους του Προέδρου.

Στη συνέχεια ωστόσο ισχυρίστηκε ότι εξέφρασε προσωπική άποψη.

Υπό την ηγεσία Ντάουντ, η νομική ομάδα συμβούλευε τον Ντόναλντ Τραμπ να συνεργαστεί στην έρευνα Μάλερ.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άρχισε να επικρίνει τον ειδικό εισαγγελέα αναφέροντάς τον ονομαστικά.

Σχετικά άρθρα