Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρή έκρηξη στην Εφρίν σκότωσε τρεις Τούρκους στρατιώτες

Ισχυρή έκρηξη στην Εφρίν σκότωσε τρεις Τούρκους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μέσα στην κατεχόμενη κουρδική πόλη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία από έκρηξη βόμβας, μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ (Hurriyet).

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μέσα στην Εφρίν ανατινάχτηκε -επίσης την Πέμπτη- και ένα τουρκικό τανκ με εννέα Τούρκους στρατιώτες να σκοτώνονται [διαβάστε εδώ].

Οι νεκροί στρατιώτες είναι οι: Muhittin Talha ÇALIŞKAN (Αττάλεια), Kadir Hasan DEMİRAL (Αντιόχεια) Gökhan GÜLLÜ (Τοκάτ).

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή το πρωί, όταν οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Εφρίν, με αποτέλεσμα να την καταλάβει μετά ο τουρκικός στρατός, ανακοίνωσαν ότι σταματάνε τον τακτικό πόλεμο με τους Τούρκους και περνάνε σε ανταρτοπόλεμο.

Η πόλη της Εφρίν λειτουργεί ως «παγίδα». Ορεινή και δυσπρόσιτη ολόγυρα η ύπαιθρός της, μπορεί να επικοινωνεί μόνο βορειοανατολικά με την Τουρκία.

Τα τουρκικά τανκς που μπήκαν στην Εφρίν και οι Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται πλέον στο έλεος των Κούρδων ατάκτων.

Όπως έχουν προβλέψει έγκριτοι γεωπολιτικοί αναλυτές, η Εφρίν μπορεί να γίνει το Βιετνάμ του Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα