Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τερέζα Μέι: «Η ρωσική απειλή δεν γνωρίζει σύνορα»

Τερέζα Μέι: «Η ρωσική απειλή δεν γνωρίζει σύνορα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Σύνοδος Κορυφής, Τερέζα Μέι,

Σημαντική χαρακτήρισε την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Μ. Βρετανίας για τη μεταβατική περίοδο που θα ακολουθήσει το Brexit η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής των «28».

Τόνισε παράλληλα ότι «η ρωσική απειλή δεν γνωρίζει σύνορα».

«Ευελπιστώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εγκρίνει αυτή την πρόοδο (σ.σ. συμφωνία για την μεταβατική περίοδο) και να προχωρήσουμε σύντομα στη συζήτηση για τη μελλοντική εταιρική σχέση» μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου, ανέφερε η Βρετανή πρωθυπουργός.

Για το ζήτημα της Ρωσίας, η κ. Μέι ανέφερε ότι «η ρωσική απειλή δεν γνωρίζει σύνορα» και κάλεσε τους «φίλους και συμμάχους» του Η.Β. στην Ευρώπη να δείξουν την αλληλεγγύη τους, εκφράζοντας, την ίδια ώρα, την προσήλωση του Η.Β. στην συλλογική ασφάλεια της Ευρώπης, τώρα αλλά και στο μέλλον.

Κατηγόρησε τη Ρωσία για επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ευρώπη και τους γείτονές της «από τα δυτικά Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή».

Σχετικά άρθρα