Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμενεΐ: Το Ιράν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους

Χαμενεΐ: Το Ιράν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σημαντικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής έπαιξε το Ιράν, τόνισε ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε λόγο του ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά από την ιρανική τηλεόραση την Τετάρτη.

Ο πρώτος πολίτης του Ιράν είπε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και χρησιμοποίησε τη στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν ως παράδειγμα για να ενισχύσει το επιχείρημά του.

Οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν τους στόχους τους στην περιοχή, αντίθετα το Ιράν θα τα καταφέρει, πρόσθεσε ο ανώτατος ηγέτης, στον λόγο του για την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου με βάση το ιρανικό ημερολόγιο.

Τμήματα τόσο των παραδοσιακών ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, όσο και του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ενίσχυσαν τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς και τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ στη μάχη ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές του Ι.Κ.

Το Ιράν οργάνωσε επίσης πολιτοφυλακές με σιίτες μουσουλμάνους από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και άλλες χώρες τους οποίους έστειλε στη Συρία, ενώ χρηματοδοτεί και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, που επίσης πολέμα στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ. Οι σιιτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (PMU) στο Ιράκ φέρουν επίσης τη «σφραγίδα» της Τεχεράνης.

Σχετικά άρθρα