Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O συνιδρυτής της Microsoft βρήκε πλοίο που βυθίστηκε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (βίντεο)

O συνιδρυτής της Microsoft βρήκε πλοίο που βυθίστηκε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Microsoft, Βίντεο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ωκεανοί,

Απίστευτη ανακάλυψη έκανε ο συνιδρυτής της Microsoft αφού βρήκε πολεμικό πλοίο που βυθίστηκε το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε βάθος 4.000 μέτρων ανοιχτά των νησιών του Σολομώντα.

Δεκατέσσερις ημέρες μετά τον εντοπισμό του αεροπλανοφόρου USS Lexington η ομάδα που έχει συστήσει ο Πολ Άλεν ανακοίνωσε την εύρεση του πολεμικού σκάφους USS Juneau.

Το εν λόγω πλοίο κλάσης Atlanta βυθίστηκε από ιαπωνικές τορπίλες το Νοέμβριο του 1942 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 687 ναύτες που βρίσκονταν πάνω σε αυτό.

Ανάμεσά τους μάλιστα βρίσκονταν και τα πέντε αδέρφια της οικογένειας Σάλιβαν τα οποία έγιναν ήρωες για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ το οποίο έδωσε σε πολεμικό πλοίο το όνομά τους.

Αν και η πολιτική του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ τότε ήταν να μην υπηρετούν αδέρφια στο ίδιο πλοίο, οΤζορτζ, ο Φράνσις, ο Τζόζεφ, ο Μάντισον και ο Άλμπερτ αρνήθηκαν να κάνουν τη θητεία τους αν δεν τους επέτρεπαν να υπηρετήσουν στην ίδια μονάδα.

Τo USS Juneau εντοπίστηκε σε βάθος 4.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανοιχτά των νησιών του Σολομώντα.

Το πολεμικό πλοίο αναγνώρισαν οι ειδικοί που ταξιδεύουν με το ερευνητικό σκάφος Petrel αφού είδαν το βίντεο που κατέγραψε ένα ειδικό αυτόνομο υποβρύχιο όχημα το οποίο προσέγγισε το βυθισμένο USS Juneau.

Το USS Juneau είχε ξεκινήσει τις αποστολές του ένα χρόνο πριν βυθιστεί.

Η ναυμαχία του Νοεμβρίου του 1942 κατά την οποία βυθίστηκε το αμερικανικό πλοίο ήταν άγρια και σύντομη με το Juneau να κόβεται στη μέση μετά το χτύπημά του από την τορπίλη.

Οι περισσότεροι ναύτες σκοτώθηκαν την ίδια στιγμή ενώ το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Παρά το γεγονός, δε, ότι υπήρχαν περίπου 115 επιζώντες η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε μετά από αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα όταν αυτή πραγματοποιήθηκε να υπάρχουν μόνο 10 επιζώντες.

Η ομάδα του συνιδρυτή της Microsoft μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει τα USS Lexington, USS Indianapolis, USS Ward, USS Astoria, το ιαπωνικό πολεμικό πλοίο Musashi και το καταδρομικό ιταλικό πλοίο Artigliere.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα