Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εννέα πρώην μέλη των FARC νεκροί σε επιχείρηση του στρατού στην Κολομβία

Εννέα πρώην μέλη των FARC νεκροί σε επιχείρηση του στρατού στην Κολομβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εννέα φερόμενοι ως αποστάτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία έχει σήμερα αφοπλιστεί και μετασχηματιστεί σε πολιτικό κόμμα, σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του στρατού της Κολομβίας στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Η επιχείρηση διεξήχθη στην κοινότητα Καλαμάρ, στην επαρχία Γουαβιάρε, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω Twitter. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης των δύο από τους νεκρούς, οι οποίοι ήταν σημαντικοί ηγέτες αυτής της οργάνωσης», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Λουίς Κάρλος Βιγέγκας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία πήραν μέρος ο στρατός ξηράς, η πολεμική αεροπορία και η αστυνομία, έγιναν πλήγματα από αέρος και χερσαίες εμπλοκές, που «οδήγησαν στην εξάρθρωση όλης της δομής των κακοποιών» που είχε μπει στο στόχαστρο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Γουαβιάρε ήταν μια από τις επαρχίες όπου η δράση των FARC ήταν εκτεταμένη, αφενός διότι στην περιοχή βρίσκονται πολλές καλλιέργειες κόκας, αφετέρου λόγω της στρατηγικής της θέσης για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αρχές.

Η οργάνωση συνήψε μια ιστορική συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος τον Νοέμβριο του 2016 και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα, ωστόσο εκατοντάδες μέλη της αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα.

Σχετικά άρθρα