Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ουκρανοί ναζί βομβαρδίζουν και καίνε ορθόδοξες ρωσικές εκκλησίες

Οι Ουκρανοί ναζί βομβαρδίζουν και καίνε ορθόδοξες ρωσικές εκκλησίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ουκρανία, Ρωσία, Σλοβιάντσκ,

Καθημερινά δεκάδες πολίτες στην ανατολική Ουκρανία δολοφονούνται από τις αρχές της Κιέβου. Τα δυτικά και συστημικά Μέσα δεν μεταδίδουν αυτές τις ειδήσεις. Τα εγκλήματα πολέμου των ναζί του Κιέβου συγκαλύπτονται από τη δημοκρατική Δύση, στην οποία και εμείς… ανήκουμε.

Στο Σλοβιάντσκ, που από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία ξεσηκώθηκε και είναι μια πολιορκημένη αλλά ελεύθερη ρωσόφωνη πόλη, οι ταφές γίνονται πλέον σε ομαδικούς τάφους.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο dimpenews, ήταν χάραμα 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουνίου όταν ο ουκρανικός στρατός άνοιξε πυρ κατά του ορθόδοξου καθεδρικού της Ανάστασης στο Σλοβιάντσκ. Οι Ουκρανοί ναζί δεν δίστασαν και να βομβαρδίσουν με όλμους. Σκοτώθηκε ο φύλακας του ναού Αλεξάντερ Αφεντίκοφ.

Συγκλονισμένος από τη στοχοποίηση της εκκλησίας, ο εφημέριος του ναού, π. Βιτάλης, κατήγγειλε στο Life News:

«Οβίδες από όλμοι έπεφταν παντού μέσα στην πόλη και γύρω από το ναό. Ο Αλεξάνετρ, όταν κόπασε η επίθεση, θεώρησε ότι δεν θα συνεχιστεί και πήγε ν΄ανοίξει την πόρτα του ναού. Ακολούθησε δεύτερο κύμα ομοβροντίας. Αυτός σκοτώθηκε από θραύσματα οβίδας».

Για τους περισσότερους κατοίκους της ενορίας ο Αλεξάντερ ήταν ένας πραγματικός φίλος και αρωγός. Η εκκλησία της Ανάστασης είναι κτίσμα του 18ου αι. Το Interfax αναφέρει την είδηση του θανάτου του φύλακα του ναού που έπεσε επί των επάλξεων και στο καθήκον.

Αναφέρει επίσης ότι η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου του Kherson κάηκε ολοσχερώς από εμπρησμό. Οι εξεγερμένοι φιλοδυτικοί ακροδεξιοί της Euromaidan είχαν αντιταχθεί στην ανέγερσή της υποστηρίζουν τοπικά Μέσα αφήνοντας σαφέστατους υπαινιγμούς για τους ενόχους.

Σχετικά άρθρα