Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ζητάει επιπλέον 3 δισ. από την Ευρώπη για τους πρόσφυγες

Ο Ερντογάν ζητάει επιπλέον 3 δισ. από την Ευρώπη για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το υπόλοιπο ποσό από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν υποσχεθεί οι Βρυξέλλες για τους Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε  ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει δεχτεί 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία. Η η ΕΕ ήδη χορηγεί 3 δισεκ. ευρώ για να τους στηρίξει, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Ωστόσο ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι οι Βρυξέλλες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

 «Δεν μπορείτε να παίζετε με την υπερηφάνεια μας»!

«Οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρήθηκαν. Είπαν ότι θα έδιναν 3 δισεκ. ευρώ και άλλα 3 δισεκ. ευρώ για στήριξη, αλλά μέχρι τώρα έχουν μπει στα ταμεία μας 850 εκατομμύρια.

Αν σκοπεύετε να δώσετε αυτά τα χρήματα, δώστε τα. Αυτό το έθνος έχει υπερηφάνεια και δεν μπορείτε να παίζετε με την υπερηφάνεια μας», είπε ο Ερντογάν.

Οι σχέσεις του Ερντογάν με την Ευρώπη είναι τεταμένες τα τελευταία χρόνια. Στις 26 Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στη Βουλγαρία. Μια χώρα που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο. Θα συζητήσει διμερή και διεθνή θέματα με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί η δεύτερη δόση των 3 δισεκ. ευρώ για έργα από τα οποία θα ωφεληθούν οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία.

«Τώρα συζητάνε τα δεύτερα 3 δισεκ. ευρώ αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει την πρώτη δόση» είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα θέσει το θέμα στους Ευρωπαίους στη σύνοδο της Βάρνας.

Σχετικά άρθρα