Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε συμφωνία παράδοσης της Μανμπίτζ στους Τούρκους

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε συμφωνία παράδοσης της Μανμπίτζ στους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κίνα, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Ουιγούροι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Επιβεβαίωση του TRIBUNE ότι οι Τούρκοι ψεύδονται στον ισχυρισμό τους, ότι δήθεν συμφώνησαν με τους Αμερικανούς να τους παραδοθεί η υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία.

Την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, διέψευσε τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για απομάκρυνση των Κούρδων μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τη Μανμπίτζ.

«Εμείς προσεγγίζουμε το ζήτημα διαφορετικά. Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε αρκετές συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.

»Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε συζητήσεις με τους Τούρκους αξιωματούχους για μιάμιση-δυο ημέρες.

»Σε αυτή τη φάση, ακόμη επιχειρούμε να συμφωνήσουμε με την Τουρκία. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί», δήλωσε η Χέδερ Νάουερτ.

Στα πλαίσια των δηλώσεών της, η Αμερικανίδα αξιωματούχος προειδοποίησε την Άγκυρα ότι ο πόλεμος στην Εφρίν επιφυλάσσει αρνητικό αντίκτυπο για τον στόχο της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους.

Ακόμη, η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ περί κατάπαυσης πυρός στην Συρία αφορά ολόκληρη την χώρα. Η Τουρκία αρνείται να πειθαρχήσει ισχυριζόμενη ότι είναι «τρομοκράτες» οι Κούρδοι μαχητές σύμμαχοι του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Πολεμικός Χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας. Με πράσινο σκούρο απεικονίζονται οι περιοχές της Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και με πράσινο ανοιχτό η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Η Άγκυρα κατακρίνει την Μόσχα

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την επέτειο της Κριμαίας στην Ρωσία, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα ένα ανακοινωθέν.

Η Άγκυρα επαναλαμβάνει ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία. Επίσης, η Άγκυρα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν τους Τατάρους της Κριμαίας.

Σύμμαχος της Άγκυρας απειλεί την Κίνα

Οι παραπάνω εξελίξεις, που αφορούν τις διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή έρχονται στο προσκήνιο τη στιγμή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο έρχεται να προκαλέσει προβληματισμό στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο βλέπουμε μια ομάδα φιλότουρκων τζιχαντιστών που ετοιμάζονται να εισβάλλουν στη Συρία από την Αντιόχεια ακολουθώντας τον τουρκικό στρατό.

Σε αυτό το βίντεο ένα τζιχαντιστής προειδοποιεί την Κίνα ότι μετά την κατάληψη της κουρδικής Εφρίν, ο πόλεμος θα συνεχιστεί στα κινεζικά εδάφη, προφανώς στην επαρχία Σιντζιάνγκ όπου κατοικεί η τουρκική φυλή των Ουιγούρων.

Σχετικά άρθρα