Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν προς Ευρωκοινοβούλιο: «Βουλώστε» το! Δεν φεύγω από την Εφρίν – Έρχεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ερντογάν προς Ευρωκοινοβούλιο: «Βουλώστε» το! Δεν φεύγω από την Εφρίν – Έρχεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού προειδοποίησε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, επανέλαβε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» που αποσκοπεί στην κατάληψη του κουρδικού θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέταξε έκθεση με την οποία καλεί την Τουρκία να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματα της από την Εφρίν.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε τελετή απονομής στην Άγκυρα, ξεκαθάρισε πως οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να σταματήσουν την επέλαση της Τουρκίας στην Εφρίν θα είναι μάταιες:

«Μη ματαιοπονείτε, δεν θα φύγουμε από εκεί (Εφρίν) μέχρι να γίνει η δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και κάλεσε το ευρωκοινοβούλιο «να μην πει λέξη για τη στρατιωτική επιχείρηση».

Προειδοποίησε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Σε ένα νέο παραλήρημα είδαμε τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, το πρωί της Πέμπτης.

«Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

»Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Ερντογάν εναντίον Ελλάδας και ΕΕ

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Τούρκος πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε επειδή η ΕΕ παρείχε οικονομική βοήθεια 400 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα.

»Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη.

»Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο και συνέχισε:

«Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Σχετικά άρθρα