Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Υπερασπιστείτε την Εφρίν» – Το βίντεο ΣΟΚ που ξεσηκώνει απέναντι στα εγκλήματα της Τουρκίας

«Υπερασπιστείτε την Εφρίν» – Το βίντεο ΣΟΚ που ξεσηκώνει απέναντι στα εγκλήματα της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Στις 20 Ιανουαρίου ο τουρκικός στρατός, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, κατόπιν συνεννόησης με τη Ρωσία και το Ιράν, εξαπέλυσε τη δολοφονική του επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Δύο τουρκικές μεραρχίες, τουλάχιστον 20.000 άνδρες, συν περισσότεροι από 5.000 τζιχαντιστές και Τουρκμένοι μισθοφόροι, επιτίθενται στους σοσιαλπατριώτες Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελούν την κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα σε στόχους αμάχων στην Εφρίν.

Εκατοντάδες είναι οι άμαχοι, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά, που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους. Σχεδόν 700.000 άμαχοι πολιορκούνται από τον τουρκικό στρατό και τους τζιχαντιστές.

Αλληλέγγυοι στην Εφρίν ανάρτησαν το ακόλουθο βίντεο και υποκινούν την παγκόσμια κοινότητα να αφυπνιστεί ενάντια στην τουρκική εισβολή:

Σχετικά άρθρα