Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τύμπανα Πολέμου: Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού έθεσε ο Πούτιν το ρωσικό στρατό

Τύμπανα Πολέμου: Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού έθεσε ο Πούτιν το ρωσικό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου,

Τύμπανα πολέμου στη Ρωσία. Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έθεσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν τις ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής Ρωσίας από τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, λίγες ώρες αφότου η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά της με την Ουκρανία.

“Σύμφωνα με την εντολή του (Ρώσου προέδρου) από τις 11.00 ώρα Μόσχας οι δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή αυτή τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού”, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Νωρίτερα, Ουκρανοί συνοριοφύλακες υποστήριξαν ότι οι φιλορώσοι αντάρτες αγνόησαν τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το Κίεβο και συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ουκρανική συνοριοφυλακή, τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση με όλμους που σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο εναντίον φυλακίων στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Η επίθεση αυτή έγινε τέσσερις ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός που διέταξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με στόχο να δώσει στους αντάρτες την ευκαιρία να καταθέσουν τα όπλα.

Σχετικά άρθρα