Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το… «χάνει» ο Ερντογάν – Επιτέθηκε στην ΕΕ επειδή δάνεισε 400 δισ. στην Ελλάδα, έβρισε τους Κούρδους και απήγγειλε ποίηση

Το… «χάνει» ο Ερντογάν – Επιτέθηκε στην ΕΕ επειδή δάνεισε 400 δισ. στην Ελλάδα, έβρισε τους Κούρδους και απήγγειλε ποίηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Όσο πάει και… χειροτερεύει η κατάσταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, σε κατάσταση φανερού νευρικού κλονισμού, βρίσκεται σε διαρκές παραλήρημα και ξεστομίζει ό,τι του κατέβει.

Με αφορμή την τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, περιέγραψε την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ως ειρηνευτική, αφού όπως ισχυρίστηκε στόχος του είναι να μην πάθουν τίποτα οι άμαχοι. Ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 200 αμάχους από τις 20 Ιανουαρίου έγινε προφανώς κατά λάθος. Δηλαδή εάν δεν πρόσεχε τι θα γινόταν; Ολοκαύτωμα.

Για μια ακόμη φορά αποκάλεσε τους Κούρδους μαχητές στην Εφρίν «άπιστους». Στο παρελθόν τους έχει κατηγορήσει ότι είναι «άθεοι» και «ζωροαστριστές». Πάντως να σημειωθεί ότι και οι τζιχαντιστές τους Κούρδους ως «άθεους» τους κατηγορούν.

Στη συνέχεια ευλόγησε τα μουστάκια του, υπενθυμίζοντας ότι από τότε που ανέλαβε το κόμμα του την εξουσία, πάντα δρα με γνώμονα το τι θέλει ο λαός και ανέφερε ότι χάρις σε αυτόν η Τουρκία έχει το 17ο ΑΕΠ στον πλανήτη και στη συνέχεια απήγγειλε και ποίημα του διάσημου Μεμέτ Ακίφ Ερσόι.

Ύστερα θυμήθηκε και ποιητές από το Αζερμπαϊτζάν. Μετά είπε να περάσει και στα πολιτικά.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση.

»Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα.

»Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη.

»Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο και συνέχισε:

«Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Ας πει κάποιος του Ερντογάν ότι τα δισ. που ισχυρίζεται ότι έλαβε η Ελλάδα -που δεν είναι τόσα- τα πήρε δανεικά. Δεν της χαρίστηκαν.

Επίσης, μιας και το ανέφερε, η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. Ωστόσο, λαμβάνει προενταξιακά κονδύλια -για ένταξη που από ό,τι φαίνεται δεν θα γίνει ποτέ- και κάποια δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες επειδή εκβιάζει.

Ας περιοριστεί στην ποίηση, διότι με τις κοτσάνες που ξεστομίζει το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται…

Επίσης, εάν πράγματι επιθυμεί να γίνει κάποτε -όποτε- μέλος της Ε.Ε. καλό είναι να πάψει να ασχολείται με τους θεούς που πιστεύουν -εάν πιστεύουν- οι άνθρωποι.

Να είναι κάποιος άθεος δεν είναι έγκλημα, να καταντά τζιχαντιστής από την πολύ του «πίστη» είναι το έγκλημα.

Σχετικά άρθρα