Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι του Ιράκ παραδίδουν στην ιρακινή κυβέρνηση αιχμάλωτους τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι του Ιράκ παραδίδουν στην ιρακινή κυβέρνηση αιχμάλωτους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Η τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε να παραδίδει εκατοντάδες αιχμαλώτους τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στις ιρακινές Αρχές.

Οι άνδρες αυτοί συνελήφθησαν τα τελευταία τρία χρόνια από τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ, τους Πεσμεργκά, σε μάχες με το Ισλαμικό Κράτος.

Η απόφαση να παραδοθούν οι αιχμάλωτοι στις ιρακινές Αρχές πάρθηκε μετά από κατηγορίες Ιρακινών βουλευτών και αξιωματούχων ότι οι κουρδικές Αρχές του Ιράκ απελευθέρωναν τους τρομοκράτες από τις φυλακές τους.

Σύμφωνα με Κούρδο αξιωματούχο, οι αιχμάλωτοι τρομοκράτες θα παραδίδονται στη Βαγδάτη σε ομάδες ανά 50 άτομα.

Οι Κούρδοι ωστόσο ζητούν εγγυήσεις, μιας και δεν θέλουν να κατηγορηθούν ότι παρέδωσαν σουνίτες αιχμαλώτους στη σιιτική ιρακινή κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες τζιχαντιστές έσπευσαν και παραδόθηκαν από μόνοι τους στους Κούρδους, όταν κατέρρευσε το Ισλαμικό Κράτος στο βορειοδυτικό Ιράκ, θεωρώντας ότι οι Κούρδοι δεν θα τους εκτελούσαν σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο.

Σχετικά άρθρα