Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε συνεργάτης του Ρώσου ολιγάρχη Μπερεζόφσκι

Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε συνεργάτης του Ρώσου ολιγάρχη Μπερεζόφσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία,

Ο Νικολάι Γκλουσκόφ, στενός συνεργάτης του εξόριστου Ρώσου επιχειρηματία Μπορίς Μπερεζόφσκι πέθανε στο Λονδίνο σε ηλικία 69 ετών.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Vedomosti Νταμιάν Κουντριάφτσεφ, ο οποίος παλαιότερα είχε συνεργαστεί με τον Μπερεζόφσκι. «Νικολάι Γκλουσκόφ 1949-2018» έγραψε ο Κουντριάφτσεφ στην σελίδα του στο Facebook.

«Έχουμε κοινούς φίλους, αυτοί με ενημέρωσαν για τον θάνατο του. Για τα συγκεκριμένα αίτια του θανάτου του δεν γνωρίζω τίποτα , αλλά δεν ήταν μικρός στην ηλικία. Πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο», δήλωσε ο Κουντριάφτσεφ σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό «η Φωνή της Μόσχας».

Η αστυνομία πάντως από την μεριά της δήλωσε πως ο θάνατός του ακόμα είναι ανεξήγητος.

Τα τελευταία χρόνια ο Γκλούτσκοφ ζούσε στην Βρετανία, όπου του χορηγήθηκε το 2010 πολιτικό άσυλο. Τον Μάρτιο του 2017 το δικαστήριο Σαβέλοφσκι της Μόσχας καταδίκασε τον Γκλουσκόφ ερήμην σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για υπεξαίρεση των χρημάτων της AEROFLOT τη δεκαετία του 1990.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε και η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία έγραψε επικαλούμενη τον δικηγόρο του, ότι τον ηλικίας 68 ετών Νικολάι Γκλουσκόφ βρήκαν νεκρό η οικογένεια του και οι φίλοι αργά το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Σχετικά άρθρα