Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε ακόμα 13 Τουρκάλες τζιχαντίστριες σε θάνατο

Ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε ακόμα 13 Τουρκάλες τζιχαντίστριες σε θάνατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Στρατιωτίνες, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο του Ιράκ καταδίκασε τη Δευτέρα σε θάνατο ακόμα 13 Τουρκάλες τζιχαντίστριες, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Το ιρακινό Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε τις θανατικές ποινές αφού οι ύποπτες ομολόγησαν ότι υπηρέτησαν το Ισλαμικό Κράτος και το βοήθησαν στην πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο Ιράκ διεξάγονται από τον προηγούμενο μήνα δίκες αλλοδαπών γυναικών και των παιδιών τους, που συνελήφθησαν από τις ιρακινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πολλές από αυτές τις γυναίκες είτε είναι χήρες τζιχαντιστών, που τους ακολούθησαν στο Ιράκ όταν εκείνοι έσπευσαν να πολεμήσουν για το χαλιφάτο, είτε εθελόντριες τζιχαντίστριες που μετέβησαν στο Ιράκ για να γίνουν «νύφες τζιχαντιστών» και να στελεχώσουν τη γυναικεία θρησκευτική Αστυνομία της οργάνωσης.

Οι 13 αυτές γυναίκες είναι η δεύτερη ομάδα από Τουρκάλες τζιχαντίστριες που καταδικάζεται σε θάνατο. Πριν μερικές εβδομάδες είχαν καταδικαστεί ακόμα 15 Τουρκάλες τζιχαντίστριες.

Σχετικά άρθρα