Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

76 άμαχοι -οι 49 παιδιά- βγήκαν από την τζιχαντοκρατούμενη Ανατολική Γούτα στη Δαμασκό

76 άμαχοι -οι 49 παιδιά- βγήκαν από την τζιχαντοκρατούμενη Ανατολική Γούτα στη Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 76 άμαχοι, ανάμεσά τους 49 παιδιά, αποχώρησαν τη Δευτέρα από τις συνοικίες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, διασχίζοντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο, δήλωσε ο Ρώσος υποστράτηγος Γιούρι Γεφτουσένκο, επικεφαλής του λεγόμενου Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, με έδρα την αεροπορική βάση Χμέιμιμ.

«Σήμερα, 76 άνθρωποι από 17 οικογένειες, ανάμεσά τους 49 παιδιά εκκένωσαν (την ανατολική Γούτα) μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο.

»Οι άμαχοι μεταφέρθηκαν σε ένα προσωπικό κέντρο στέγασης», τόνισε ο Ρώσος υποστράτηγος κατά τη καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ρωσικό Κέντρο συνεχίζει να λαμβάνει αναφορές τζιχαντιστές που επιχειρούν να μπλοκάρουν την έξοδο αμάχων από την Ανατολική Γούτα.

Ο Γεφτουσένκο επίσης δήλωσε οι τζιχαντιστές από την Ανατολική Γούτα βομβάρδισαν τις προηγούμενες 24 ώρες τουλάχιστον 30 φορές ενάντια σε κατοικημένες περιοχές στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών αμάχων και τον τραυματισμό 22.

Σχετικά άρθρα