Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνημα Αλληλεγγύη: «Η κατοχική Τουρκία υπηρετεί στο Κυπριακό τα δικά της γεωστρατηγικά συμφέροντα»

Κίνημα Αλληλεγγύη: «Η κατοχική Τουρκία υπηρετεί στο Κυπριακό τα δικά της γεωστρατηγικά συμφέροντα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Κίνημα Αλληλεγγύη, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

«Το Κίνημα Αλληλεγγύης καλωσορίζει τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ότι το κόμμα του δεν ευνοεί τη λύση των δύο κρατών ή της χαλαρής ομοσπονδίας.

»Όταν το Κίνημα με επιχειρήματα εξηγούσε ότι το περιτύλιγμα της Δ.Δ.Ο. (σ.σ. Δικοινωτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας) με τις μεταξωτές κορδέλες των συγκλίσεων, εκεί οδηγούσε, εισπράτταμε τη χλεύη πολλών».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει:

«Η εμμονή του Κινήματος σε αρχές, στοχεύει ακριβώς την αποφυγή τέτοιων προοπτικών που θέτουν το νησί κάτω από την ομηρεία της αδίστακτης Τουρκίας.

»Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι η κατοχική Τουρκία με την επεκτατική της πολιτική που ακολουθεί, δεν νοιάζεται για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων αλλά υπηρετεί τα δικά της γεωστρατηγικά συμφέροντα και επιδιώξεις στην περιοχή.

»Είναι μια πάγια διαχρονική πολιτική με πιστό εκτελεστή τώρα τον Σουλτάνο της Άγκυρας».

«Την ίδια ώρα οφείλουμε να σημειώσουμε τις δηλώσεις των κυβερνώντων – και ελπίζουμε αυτή τη φορά να τις εννοούν- ότι δεν θα εμπλακούν σε συνομιλίες αν δεν γίνει πρώτα η σωστή προετοιμασία.

»Έχουμε τη γνώμη ότι το μεσοδιάστημα που προσφέρεται θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση αφού οι πολιτικές δυνάμεις καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, κάμνοντας χρήση της επιστημονικής εμπειρογνωμοσύνης εκεί που χρειάζεται.

»Επιτέλους ας σταματήσουμε να αυτοσχεδιάζουμε και να δούμε την ουσία του προβλήματος, κάμνοντας όλα τα αναγκαία και μελετημένα βήματα» τονίζει η Αλληλεγγύη.

«Η επαναφορά του προβλήματος στις σωστές του διαστάσεις θα προσδώσει την τόσο αναγκαία σοβαρότητα και, πειστικά και τεκμηριωμένα, θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε στη διεθνή κοινότητα την οποία, δυστυχώς, έχουμε κυριολεκτικώς συγχύσει με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές μας» αναφέρει καταληκτικά το Κίνημα.

Σχετικά άρθρα