Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη «εμίρης» του Ισλαμικού Κράτους που κρυβόταν στη νότια Μοσούλη

Συνελήφθη «εμίρης» του Ισλαμικού Κράτους που κρυβόταν στη νότια Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Την Τετάρτη οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν «εμίρη» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που κρυβόταν στη νότια Μοσούλη.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πληροφοριών του ιρακινού στρατού, η επιχείριση σύλληψης του «εμίρη» στην περιοχή Χαμάμ Αλ Αλίλ της νότιας Μοσούλης, πραγματοποιήθηκε ύστερα από ακριβείς πληροφορίες της υπηρεσίας.

Η Μοσούλη κηρύχτηκε ελεύθερη από το Ισλαμικό Κράτος πριν οχτώ μήνες.

Ωστόσο, άγνωστος -αλλά μεγάλος- αριθμός τζιχαντιστών συνεχίζει να κρύβεται μέσα στη Μοσούλη, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και είχε δύο εκατομμύρια πληθυσμό πριν την καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Κρυφοί πυρήνες τζιχαντιστών, που παραμένουν μέσα στη Μοσούλη, πραγματοποιούν συχνά τρομοκρατικές επιθέσεις σε κυβερνητικούς στόχους σε διάφορες συνοικίες, ή στήνουν δολοφονικές ενέδρες στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, κάνοντας ανορθόδοξο πόλεμο πόλης.

Σύμφωνα πάντα με τις ιρακινές Αρχές, την Τετάρτη συνελήφθησαν στη Μοσούλη συνολικά 26 ύποπτοι για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα