Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντι Μάιο: Εχουμε την ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ιταλία

Ντι Μάιο: Εχουμε την ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο,

Με άρθρο του στην εφημερίδα La Repubblica, ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την Ιταλία, στη στάση που πρόκειται να κρατήσει το κίνημά του, αλλά και στον στόχο που έχει για τη χώρα.

«Η σημασία της ψήφου αυτής είναι τεράστια και αποτελεί τομή με όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Ίσως δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη όλη της την σημασία, ιδίως σχετικά με το πόσο θα βαρύνει τα επόμενα χρόνια», γράφει ο Ντι Μάιο.

“Η ψήφος έχασε πλέον κάθε ιδεολογικό χαρακτήρα”

«Ένα είναι βέβαιο. Δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στο παρελθόν. Η ψήφος έχασε πλέον κάθε ιδεολογικό χαρακτήρα. Οι πολίτες δεν ψήφισαν βάσει συμπάθειας ή πολιτικής ταυτότητας, ψήφισαν για να βάλουν στο επίκεντρο τα προβλήματα που ζουν στην καθημερινότητά τους και για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους», προσθέτει ο υποψήφιος πρωθυπουργός, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ως κύριες προτεραιότητες θέτει τη σοβαρή αντιμετώπιση της σπατάλης στις δαπάνες του δημοσίου, αλλά και της ανεργίας των νέων, τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών.

Ο Ντι Μάιο υπογραμμίζει πως «τα Πέντε Αστέρια είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία πέτυχε ένα αποτέλεσμα τεραστίων διαστάσεων στον Νότο και έχει ριζώσει και στον Βορρά». Παράλληλα, γράφει ότι «καθόλη την προεκλογική εκστρατεία έλεγε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να συσταθεί βάσει συγκλίσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και αυτή είναι η γραμμή που εννοεί να ακολουθήσει στο εξής, με πλήρη διαφάνεια, ενώπιον των πολιτών και του προέδρου της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, «δεν πρέπει να ξεκινήσει πολιτικό θέατρο ούτε στρατηγικές όπως στο House of Cards», ενώ θεωρεί ότι «στη νέα περίοδο της αβασίλευτης Δημοκρατίας η οποία μόλις ξεκίνησε, οι πολίτες πρέπει να παίρνουν μέρος στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων».

Τέλος, στο άρθρο του ο Ντι Μάιο, τονίζει: «Μαζί με τους πολίτες, έχουμε τώρα την ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ιταλία. Εγώ δεν θέλω να την χάσω και όποιος επέλεξε να παρεμποδίσει πάση θυσία την αλλαγή, ας κάνει όπως νομίζει, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι δεν γίνεται να σταματήσεις τον άνεμο με τα χέρια και ότι εμείς, ό,τι κι αν συμβεί, θα αλλάξουμε την Ιταλία».

Σχετικά άρθρα