Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο βρόμικο παιχνίδι από τη Διεθνή Αμνηστία – Κατηγόρησε τους Κούρδους ότι βομβάρδισαν αμάχους

Νέο βρόμικο παιχνίδι από τη Διεθνή Αμνηστία – Κατηγόρησε τους Κούρδους ότι βομβάρδισαν αμάχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Διεθνής Αμνηστία, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Το φιλοϊσλαμιστικό και φιλοτουρκικό βρόμικο παιχνίδι της Διεθνούς Αμνηστίας στη Συρία για μια ακόμη φορά εκτέθηκε.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και συγκεκριμένα η Νομική Υπηρεσία τους, απάντησαν με γραπτή ανακοίνωση στους ψευδείς ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας ότι οι κουρδικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές της τουρκοκρατούμενης συριακής πόλης Αζάζ στη βορειοδυτική Συρία.

«Όλες οι κατηγορίες ενάντια στις δυνάμεις μας είναι λάθος. Οι δυνάμεις μας ποτέ δεν στόχευσαν πολίτες και ποτέ δεν θα το κάνουν.

»Η Διεθνής Αμνηστία στήριξε την αναφορά της στη δήλωση ενός δημοσιογράφου και αυτός ο δημοσιογράφος το μόνο που αναφέρεται είναι στην πιθανότητα ρουκέτες πιθανόν να εκτοξευτούν από την Εφρίν.

»Αυτή η δήλωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή ως απόδειξη στις κατηγορίες ότι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τις δυνάμεις μας».

Στην ίδια δήλωση επίσης οι Κούρδοι καλούν τη Διεθνή Αμνηστία να προσκομίσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της και να σταματήσει να εκδίδει αναφορές που προπαγανδίζουν υπέρ των βαρβαρικών επιθέσεων του τουρκικού κράτους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διεθνής Αμνηστία παίζει τουρκικό παιχνίδι εις βάρος των Κούρδων.

Στο παρελθόν είχε ανακοινώσει ότι οι Κούρδοι πραγματοποιούσαν εθνοκαθάρσεις σε εδάφη της βορειοανατολικής Συρίας εις βάρος του αραβικού πληθυσμού.

Αυτή την αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως το τουρκικό κράτος, ενώ αμέσως μετά η συκοφαντία κατέρρευσε όταν οι αρχηγοί των αραβικών φυλών της περιοχής με κοινή τους ανακοίνωση διέψευσαν τη Διεθνή Αμνηστία.

Αυτό που είχε πραγματικά συμβεί ήταν ότι, καθώς οι Κούρδοι προωθούνταν στη βορειοδυτική Συρία, απελευθερώνοντας με την υποστήριξη των ΗΠΑ εδάφη που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος, πολλοί συνεργάτες των τζιχαντιστών με τις οικογένειές τους εγκατέλειπαν την περιοχή από τον φόβο μη συλληφθούν και υποστούν αντίποινα για τα εγκλήματά τους.

Τη φυγή των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους η Διεθνής Αμνηστία είχε παρουσιάσει ως δήθεν εθνοκάθαρση.

Πολεμικός χάρτης της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι. Με γαλάζιο οι τουρκοκρατούμενες περιοχές. Με κόκκινο η συριακή κυβέρνηση και με πράσινο η Αλ Κάιντα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Σχετικά άρθρα