Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αν και το Ιράν συμφώνησε να επιτεθούν οι Τούρκοι στην Εφρίν τώρα Ιρανός υποστράτηγος λέει άλλα

Αν και το Ιράν συμφώνησε να επιτεθούν οι Τούρκοι στην Εφρίν τώρα Ιρανός υποστράτηγος λέει άλλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ιράν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο στρατιωτικός σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, υποστράτηγος Γιαχία Ραχίμ Σαφαβί, αναφερόμενος στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» της Τουρκίας στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, την χαρακτήρισε «εισβολή» που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Μιλώντας σε συνάντηση βετεράνων των Φρουρών της Επανάστασης, είπε ότι από την αρχή των συμβάντων στη Συρία, «οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Σιωνιστικό καθεστώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και η Τουρκία, επεδίωξαν να δημιουργήσουν κρίση στην περιοχή και να βλάψουν τις δομές της Συρίας και την εδαφική της ακεραιότητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ ευθέως εγκαταστάθηκαν στη Συρία, ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Ως μια σημαντική περιοχή στον κόσμο, η Δυτική Ασία, κατέστη μια περιοχή όπου περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις εισήλθαν σε έναν γεωστρατηγικό ανταγωνισμό, και η Συρία είναι μια από τις περιοχές που επικεντρώθηκε περισσότερο αυτή η αντιπαλότητα».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο συριακός στρατός και οι λαϊκές μονάδες (παραστρατιωτικές κυβερνητικές εθνοφυλακές) θα εκδιώξουν τις ΗΠΑ από τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη και θα διατηρήσουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

«Με όρους Διεθνούς Δικαίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία εισέβαλαν στη Συρία και παραβίασαν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Αν και έχει τη σημασία του ότι ένας σημαντικός Ιρανός αξιωματούχος αποστασιοποιείται από την τουρκική επίθεση στην Εφρίν, ωστόσο, η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι εισέβαλε στον κουρδικό θύλακα κατόπιν συνεννόησης με τη Μόσχα και την Τεχεράνη δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής.

Εάν δηλαδή το Ιράν ενέκρινε πριν ενάμιση μήνα την τουρκική εισβολή στην Εφρίν, τώρα πώς ο Ιρανός υποστράτηγος το καταγγέλλει; Άλλαξε κάτι στη συμμαχία Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας; Δεν νομίζουμε.

Σχετικά άρθρα