Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «ανόητος» σύμβουλος του Ερντογάν πάλι… ξέφυγε – Απείλησε με ναυμαχία στην Αν. Μεσόγειο

Ο «ανόητος» σύμβουλος του Ερντογάν πάλι… ξέφυγε – Απείλησε με ναυμαχία στην Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιγίτ Μπουλούτ, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υδρογονάνθρακες,

Για τον σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, την κορυφαία ατάκα έχει πει ο Νίκος Κοτζιάς: «Το ότι παραμένει σύμβουλος του Ερντογάν, αυτό δεν τον κάνει ξύπνιο. Εξυπνάδα στην ανοησία…». Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει χαρακτηρίσει τον Μπουλούτ «ανόητο», τονίζοντας ότι «πρέπει να μετράει τα λόγια του».

Ωστόσο, στο ισλαμιστικό καθεστώς της Τουρκίας όπου βασιλεύει η ανασφάλεια, η νευρικότητα και ο ψευτοπαλικαρισμός, τυπάκια σαν τον Γιγίτ Μπουλούτ είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις του «επιπέδου» που κάνει κουμάντο στη γειτονική χώρα. Και ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Και οι κεμαλικοί της αντιπολίτευσης της ίδιας κοπής «εγκέφαλοι» είναι.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις και πολεμικές απειλές. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει.

Ο ίδιος υπογράμμισε, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

»Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό» σημείωσε.

Περιμένουμε τον μεγάλο αρχιστράτηγο και το ημίτρελο ασκέρι του να επιτεθούν στα αμερικανικά πολεμικά πλοία, αφού έτσι είναι τα πράγματα…

Σχετικά άρθρα