Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν και σκότωσαν 36 κυβερνητικούς Σύρους εθνοφύλακες στην Εφρίν

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν και σκότωσαν 36 κυβερνητικούς Σύρους εθνοφύλακες στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν το Σάββατο Σύρους εθνοφύλακες που έχουν αναπτυχθεί στο πλευρό των Κούρδων στον θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Η ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε ότι τουλάχιστον 36 Σύροι εθνοφύλακες σκοτώθηκαν από το τουρκικό αεροπορικό χτύπημα.

Πρόκειται για το τρίτο τουρκικό πλήγμα με θύματα Σύρους εθνοφύλακες τις τελευταίες 48 ώρες.

Η Τουρκία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου τη στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή την επίθεση τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, με στόχο να καταλάβει αυτή την περιοχή που βρίσκεται κοντά στη Μεσόγειο και να ματαιώσει τα σχέδια των Κούρδων για μια μελλοντική έξοδό τους στη θάλασσα.

Την Εφρίν υπερασπίζονται οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στην Εφρίν έχουν εισέλθει και κυβερνητικοί Σύροι σιίτες εθνοφύλακες και έχουν αναπτυχθεί στο πλευρό των Κούρδων για να αποκρούσουν την τουρκική εισβολή.

Σχετικά άρθρα