Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στο Ντουμπάι ο Τούρκος τζιχαντιστής Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ

Συνελήφθη στο Ντουμπάι ο Τούρκος τζιχαντιστής Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισλαμιστές, Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ, Ντουμπάι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Συνελήφθη στο Ντουμπάι από τις δυνάμεις ασφαλείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο Τούρκος τζιχαντιστής Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ (Mehmet Ali Öztürk).

Η σύλληψη του εθνοϊσλαμιστή Οζτούρκ, στην κεντρική φωτογραφία τον βλέπετε να ποζάρει μπροστά στη γαλανόλευκη σημαία των Τουρκμένων, ήταν κοινή επιχείριση των Αμερικανών και των Αράβων των Εμιράτων.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak υποστηρίζει ότι η επιχείριση σχεδιάστηκε από τη CIA και ότι ο Οζτούρκ οδηγήθηκε σε βάση της CIA.

Ο Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ, που στις τουρκικές εφημερίδες αναφέρεται ως «φιλάνθρωπος επιχειρηματίας», βρισκόταν στο Ντουμπάι για την Έκθεση Εξαγωγών Τροφίμων.

Με ειδική επιχείριση συνελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου 2018 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου «Grand Sheraton» όπου διέμενε με τη σύζυγό του.

Ο Οζτούρκ είναι αγαπημένο «παιδί» του ερντογανισμού και για αυτό τον λόγο δεκάδες μέλη του ισλαμιστικού κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μπροστά στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Άγκυρα, για να διαδηλώσουν ενάντια στη σύλληψη του Τούρκου τρομοκράτη.

Μεταξύ άλλων χωρών, η Τουρκία έχει καταφέρει να καταστρέψει τις σχέσεις της και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία είναι σύμμαχος της Ελλάδας.

Ο Οζτούρκ έχει οργανώσει στο παρελθόν αποστολές «ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Συρία και στο Ιράκ.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί εικόνα από τη διαμαρτυρία έξω από την Πρεσβεία:

Σχετικά άρθρα