Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ στη Μοσούλη: Βρέθηκε ομαδικός τάφος χριστιανών που δεν τους σκότωσε το Ισλαμικό Κράτος

Θρίλερ στη Μοσούλη: Βρέθηκε ομαδικός τάφος χριστιανών που δεν τους σκότωσε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Μοσούλη, Νινευή, Ομαδικός Τάφος, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Πρόσφατα στη δυτική Μοσούλη ανακαλύφθηκε ένας ομαδικός τάφος με εκτελεσμένους χριστιανούς. Η πρώτη σκέψη όλων ήταν πως επρόκειτο για θύματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, οι ιρακινές Αρχές έκαναν μια σοκαριστική αποκάλυψη. Αυτούς τους χριστιανούς (Ασσύριους) δεν τους είχε εκτελέσει η εξτρεμιστική οργάνωση.

«Ο ομαδικός τάφος που βρέθηκε στη Μοσούλη δεν περιέχει θύματα του Ισλαμικού Κράτους αλλά ανθρώπους που δολοφονήθηκαν πριν 30 χρόνια», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της επαρχίας Νινευή, αρμόδιος για τις χριστιανικές υποθέσεις, Ντουρεΐντ Χικμάτ στο Baghdad Today.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι νεκροί ήταν χριστιανοί Ασσύριοι. Πριν 30 χρόνια το Ιράκ κυβερνούσε ο σουνίτης μπααθιστής (αραβοσοσιαλιστής) Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο τύραννος του Ιράκ είναι γνωστό ότι προωθούσε τον εξαραβισμό και είχε διαπράξει πολλές εθνοκαθάρσεις εις βάρος των άλλων εθνοτήτων ή θρησκευτικών μειονοτήτων του Ιράκ.

Ο τάφος ανακαλύφθηκε στην περιοχή Χαλίλαμ κοντά στο χωριό Μπαντούς στα βορειοδυτικά της Μοσούλης, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί:

Η Μοσούλη ανακηρύχθηκε ελεύθερη από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούλιο του 2017.

Η πόλη, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Έμεινε δηλαδή υπό τζιχαντιστική κατοχή επί τρία χρόνια.

Στην πολιορκία της Μοσούλης το Ιράκ έχει ανακοινώσει ότι σκοτώθηκαν 25.000 τζιχαντιστές μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Πριν ξεκινήσει η μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης οι ιρακινές Αρχές δήλωναν ότι στη Μοσούλη δεν ήταν περισσότεροι από 6.000 με 10.000 τζιχαντιστές.

Το πόσοι Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην ίδια πολιορκία δεν έχει γίνει γνωστό.

Σχετικά άρθρα