Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες νεκροί από επίθεση κατά της γαλλικής πρεσβείας στη Μπουρκίνα Φάσο

Δεκάδες νεκροί από επίθεση κατά της γαλλικής πρεσβείας στη Μπουρκίνα Φάσο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Ισλαμιστές, Μπουρκίνα Φάσο, Τζιχαντιστές,

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, μετά την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία και το γαλλικό ινστιτούτο από άτομα που εκτιμάται ότι είναι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον 28 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί στην επίθεση που στόχο είχε τη γαλλική διπλωματική αποστολή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέντε ένοπλοι, φορώντας στρατιωτική περιβολή, εξήλθαν από ΙΧ αυτοκίνητο, ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως κατά περαστικών ενώ κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τη Γαλλική Πρεσβεία, φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ». Άλλος αυτόπτης ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατά την ανταλλαγή πυρών, πήρε φωτιά το αυτοκίνητο των ενόπλων. Στην ίδια περιοχή με τη γαλλική πρεσβεία βρίσκονται τα γραφεία του πρωθυπουργού και του ΟΗΕ.

Επίθεση σημειώθηκε και στο στρατηγείο των ενόπλων δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο. Ο γάλλος υπουργός εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο επιβεβαίωσαν ότι η πρεσβεία ήταν ο στόχος μιας από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πολλές τοποθεσίες.

«Δεν υπάρχουν απώλειες γάλλων, όσο γνωρίζουμε» είπε ο Λε Ντριάν στην τηλεόραση LCI, προσθέτοντας ότι έχουν εξουδετερωθεί οι ένοπλοι. Ενήμερος για την υπόθεση είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν.

«Καλούμε τους Γάλλους να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο»

Την επίθεση κατά της γαλλικής πρεσβείας επιβεβαίωσε έγκαιρα ο πρέσβης της γαλλίας στην Ουαγκαντούγκου, Χαβιέ Λαπντεκά.

«Σε εξέλιξη επίθεση στην Ουαγκαντούγκου. Οδηγίες απόλυτης σύνεσης σε όλους τους συμπατριώτες να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

Σχετικά άρθρα