Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Ρωσία ακύρωσε τις συνομιλίες για «στρατηγικά ζητήματα» με τις ΗΠΑ

H Ρωσία ακύρωσε τις συνομιλίες για «στρατηγικά ζητήματα» με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατόλι Αντόνοφ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία,

Η Ρωσία ακύρωσε τις στρατηγικές συνομιλίες που είχε προβλεφθεί να διεξαχθούν τον Μάρτιο με τις ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση – την τελευταία στιγμή – αμερικανικής αντιπροσωπείας από συνάντηση για την κυβερνοασφάλεια, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Ο Ρώσος πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS, χαρακτήρισε την αποχώρηση της αμερικανικής αντιπροσωπείας από τις συνομιλίες στα τέλη Φεβρουαρίου στη Γενεύη «μη φιλική απόφαση» που «δίνει την εντύπωση ότι είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων και οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των σχέσεων» των δύο χωρών.

Κατά συνέπεια, η Ρωσία θεωρεί ότι είναι «αδύνατον» να λάβει μέρος στη συνάντηση που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαρτίου στη Βιέννη με σκοπό να συζητηθούν οι δυσκολίες στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και άλλα στρατηγικά θέματα.

Η απόφαση λαμβάνεται την επομένη μιας ομιλίας σε μιλιταριστικούς τόνους του Βλάντιμιρ Πούτιν στο κοινοβούλιο, όπου υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει στην κατοχή της νέα «ανίκητα» όπλα και κάλεσε τους Δυτικούς να «ακούσουν».

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Μόσχα ότι δεν συμμορφώνεται με τις διεθνές υποχρεώσεις της μετά την ομιλία αυτή, που εκφωνήθηκε δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ο Βλ. Πούτιν ελλείψει πραγματικής αντιπολίτευσης.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά πως η Ρωσία δεν παραβίασε ούτε μία συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών και της εξάπλωσής τους κατά την ανάπτυξη του πυρηνικού δυναμικού της», δήλωσε στο Facebook ο Ανατόλι Αντόνοφ.

«Φαίνεται ότι το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ελέγχει πολύ καλά τον φάκελο», είπε ειρωνευόμενος και πρόσθεσε ότι κανένα από τα όπλα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Πούτιν δεν συνδέεται με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη χώρα που διαδέχθηκε νομικά τη Σοβιετική Ένωση.

Σχετικά άρθρα