Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειροπέδες σε 7 Ιταλούς επιχειρηματίες που ερευνούσε ο Σλοβάκος δολοφονημένος δημοσιογράφος

Χειροπέδες σε 7 Ιταλούς επιχειρηματίες που ερευνούσε ο Σλοβάκος δολοφονημένος δημοσιογράφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γιαν Κούτσιακ, Δημοσιογράφοι, Διαφθορά, Δολοφονίες, Ελευθερία Τύπου, Ιταλία, Σλοβακία,

Η αστυνομία της Σλοβακίας ανακοίνωσε την Πέμπτη  ότι συνέλαβε 7 Ιταλούς επιχειρηματίες στους οποίους αναφερόταν στην έρευνα που πραγματοποιούσε για τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο ο Σλοβάκος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε Γιαν Κούτσιακ, ο οποίος τους θεωρούσε ύποπτους για σχέσεις με την μαφία.

Η επιχείρηση αυτή έγινε “προφανώς σε σχέση με την υπόθεση αυτή (της δολοφονίας του Γιαν Κούτσιακ) και με πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί επανειλημμένως στον Τύπο και κατονομάζονται επίσης στο τελευταίο άρθρο του Γιαν Κούτσιακ. Ναι, μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό την ιταλική πτυχή” της έρευνας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τίμπορ Γκάσπαρ.

“Κατασχέθηκαν πειστήρια και συνελήφθησαν πρόσωπα, τα οποία θα ανακριθούν”, πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει ονόματα.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας έγιναν στο Μιχάλοβτσε στην ανατολική Σλοβακία.

Ποιοι είναι αυτοί που συνελήφθησαν

Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Ιταλό επιχειρηματία Αντονίνο Βαντάλα και για μέλη της οικογένειάς του, για τα οποία ο Κούτσιακ είχε την υποψία ότι διατηρούν δεσμούς με την καλαβρέζικη μαφία “Ντραγκέτα”.

Σε ανολοκλήρωτο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκεαπό τον ιστότοπο aktuality.sk, ο Γιαν Κούτσιακ ανέφερε περιπτώσεις φορολογικής απάτης σε σχέση με τον Ιταλό επιχειρηματία και το περιβάλλον του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Χθες, δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους. Πρόκειται για τον υπουργό Πολιτισμού Μάρεκ Μάνταριτς, που ήταν σύμμαχος επί σειράν ετών του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, και για την Μαρία Τρόσκοβα, μια σύμβουλο του πρωθυπουργού την οποία ο Κούτσιακ υποψιαζόταν για σχέσεις με τον Ιταλό επιχειρηματία.

Ο 27χρονος Γιαν Κούτσιακ που εργαζόταν για τον aktuality.sk έκανε δημοσιογραφική έρευνα για εγκλήματα επιχειρηματιών, μερικοί από τους οποίους είχαν σχέσεις με πολιτικούς. Αυτός και η σύντροφός του βρέθηκαν νεκροί το Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους.

Σχετικά άρθρα