Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προεκλογική εξαγγελία Πούτιν: Θα μειώσω στο μισό το επίπεδο φτώχειας

Προεκλογική εξαγγελία Πούτιν: Θα μειώσω στο μισό το επίπεδο φτώχειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εκλογές, Όριο Φτώχειας, Ρωσία,

Την πρόθεσή του να μειώσει τη φτώχεια στο μισό μέσα στην επόμενη εξαετή θητεία του, εφ’ όσον επανεκλεγεί πρόεδρος της Ρωσίας, εξέφρασε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου (Κρατική Δούμα και Συμβούλιο της Ομοσπονδίας).

Η ομιλία γίνεται 17 ημέρες πριν τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα, τις οποίες ο κ. Πούτιν αναμένεται να κερδίσει εύκολα, αναλαμβάνοντας για τέταρτη φορά το ύπατο αξίωμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Κάθε άνθρωπος μετράει για εμάς», ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας, συμπληρώνοντας ότι θέλει να αυξήσει την απασχόληση στη χώρα, καθώς και το προσδόκιμο ζωής, με στόχο τα επίπεδα της Ιαπωνίας και της Γαλλίας.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αν και προέρχεται πολιτικά από το συντηρητικό δεξιό κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», αντιμετωπίζει επτά ανθυποψηφίους, ωστόσο ουδείς φαίνεται να έχει πιθανότητες να τον «απειλήσει».

Το 2000, περίπου 42 εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας, είπε ο Βλ. Πούτιν, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στα 20 εκατομμύρια. «Πρέπει όμως να μειωθεί και άλλο», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα