Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σκωτία συνεχίζει την αντίσταση στο BREXIT – Δεν συναινεί στη νομοθεσία εξόδου

Η Σκωτία συνεχίζει την αντίσταση στο BREXIT – Δεν συναινεί στη νομοθεσία εξόδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Νίκολα Στάρτζεον, Σκωτία,

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι το σκωτσέζικο κοινοβούλιο με έδρα το Εδιμβούργο δεν θα συναινέσει στην νομοθεσία που είναι απαραίτητη για να παραμείνουν στο σωστό δρόμο τα σχέδια της Βρετανίας για το Brexit, δημιουργώντας ένα ακόμα ακανθώδες ζήτημα που πρέπει να ξεπεράσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι άφησε τη Δευτέρα να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να προσφέρει περαιτέρω παραχωρήσεις στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίες ανησυχούν ότι θα χάσουν εξουσίες κατά τη συνταγματική εναρμόνιση μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.

Οι αποκεντρωμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν τη δυνατότητα αρνησικυρίας στη νομοθεσία του Brexit, αλλά το να αγνοούνται οι επιθυμίες τους επιδεινώνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις, ενισχύοντας τον εθνικισμό στη Σκωτία και περιπλέκοντας περαιτέρω την ήδη δύσκολη διαδικασία αποχώρησης.

«Δεν θα προσυπογράψω κάτι που ουσιαστικά υπονομεύει ολόκληρα τα θεμέλια πάνω στα οποία έχει χτιστεί η αποκέντρωση», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC η Νίκολα Στέρτζον, της οποίας το κόμμα τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Όπως έχουν τα πράγματα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εισηγηθεί την έγκριση του νομοσχεδίου, δήλωσε.

Ο υπουργός Ντέιβιντ Λίντινγκτον δήλωσε την Δευτέρα ότι οι περισσότερες από τις ήδη αποκεντρωμένες εξουσίες θα παραμείνουν αυτομάτως στο Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ, τις πρωτεύουσες των τριών περιοχών -πλην Αγγλίας- χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.

Αλλά η βρετανική κυβέρνηση θα έκανε εξαιρέσεις εάν πίστευε ότι αυτό θα έπληττε συνολικά το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε, με τα σχόλιά του να προκαλούν αντιδράσεις στη Σκωτία και να αντιστρέφουν, όπως φαίνεται, την πρόοδο που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών την τελευταία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση Μέι χρειάζεται μια συμφωνία πριν το καλοκαίρι προκειμένου να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το νομοσχέδιο θα κόψει επίσημα τους δεσμούς της Μ. Βρετανίας με την Ε.Ε. και θα αντιγράψει τη ευρωπαϊκή νομοθεσία μετατρέποντάς την σε βρετανική.

Σχετικά άρθρα