Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η “ΕΡΤ” της Αυστρίας μήνυσε τον αντικαγκελάριο Στράχε

Γιατί η “ΕΡΤ” της Αυστρίας μήνυσε τον αντικαγκελάριο Στράχε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Δημοσιογράφοι, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Τηλεόραση, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε,

Η αυστριακή δημόσια ραδιοτηλεόραση ÖRF ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πήρε την ασυνήθιστη απόφαση να υποβάλει μήνυση εναντίον του αντιπροέδρου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, διότι κατηγόρησε τον διάσημο παρουσιαστή του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεών της πως διασπείρει ψευδείς ειδήσεις.

Ο αντικαγκελάριος Στράχε, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων, κατηγορεί εδώ και καιρό τη δημόσια αυστριακή τηλεόραση ότι είναι προκατειλημμένη υπέρ της αυστριακής αριστεράς.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι εννοεί να λάβει εγγυήσεις πως θα μεταδίδει ειδήσεις πιο αντικειμενικά και ότι θα καταργήσει τον φόρο μέσω του οποίου χρηματοδοτείται.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Στράχε ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook μια φωτογραφία του παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του ÖRF, Άρμιν Βολφ, με τη λεζάντα:

«Υπάρχει ένας τόπος όπου τα ψέματα γίνονται ειδήσεις. Αυτός ο τόπος είναι η Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση».

Ο Βολφ μήνυσε τον Στράχε και τόνισε ότι κανένας πολιτικός δεν είχε διανοηθεί να τον κατηγορήσει ότι μεταδίδει ψεύδη μέχρι σήμερα.

Η ÖRF, που ήδη αξίωνε ο Στράχε να ζητήσει συγγνώμη, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι κατέθεσε δική της, χωριστή μήνυση εναντίον του αντικαγκελαρίου.

«Ο αντικαγκελάριος Στράχε κατηγόρησε την ÖRF ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, ψέματα και προπαγάνδα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Αλεξάντερ Βράμπετς, προσθέτοντας ότι η ανάρτησή του ήταν «δυσφημιστική» και έχει σκοπό να «πλήξει τη φήμη» της.

Ακόμη, η δημόσια τηλεόραση θα προσφύγει εναντίον του Facebook διότι δεν αποδέχθηκε το αίτημά της η ανάρτηση του Στράχε να διαγραφεί.

Ο Στράχε αρχικά υποστήριξε ότι είχε επισημάνει – γράφοντας τη λέξη «Σάτιρα!» στην ανάρτησή του – πως επρόκειτο για αστείο. Κατόπιν γνωστοποίησε μέσω των δικηγόρων του ότι έχει την πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη από τον παρουσιαστή.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν καταδίκασε τον ισχυρισμό του Στράχε, το κόμμα του οποίου είναι ο ήσσων εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Σεμπάστιαν Κουρτς, τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος.

Σχετικά άρθρα