Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισήλθε στη Δαμασκό η 62η Ταξιαρχία με τανκς και πυροβόλα – Θα λάβει μέρος στην επίθεση στην Αν. Γούτα (βίντεο)

Εισήλθε στη Δαμασκό η 62η Ταξιαρχία με τανκς και πυροβόλα – Θα λάβει μέρος στην επίθεση στην Αν. Γούτα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δαμασκός, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού μετέφερε ο συριακός στρατός στη Δαμασκό, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης ισχυρών δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στην επικείμενη επίθεση στα κατεχόμενα από τους τζιχαντιστές ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας, την περιοχή γνωστή ως Ανατολική Γούτα.

Στην επίθεση θα συμμετάσχει η 10η Μηχανοκίνητη Μεραρχία, με όλους τους στρατιώτες της, όλα τα άρματά της και το πυροβολικό της.

Το Σάββατο έφθασε στη Δαμασκό η 62η Ταξιαρχία της 10ης Μεραρχίας από την έδρα της στην περιοχή Κατάνα, με δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Επίσης καταμετρήθηκαν τουλάχιστον 12 μεγάλα πυροβόλα.

Η φάλαγγα της 62ης Ταξιαρχίας είχε μήκος αρκετά χιλιόμετρα, μεταδίδουν φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες.

Στο σύνολό της η 10η Μεραρχία διαθέτει περισσότερα από 100 τανκς και όλα αυτά θα λάβουν μέρος στη μεγάλη επίθεση για την απελευθέρωση των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού.

Δείτε βίντεο με την είσοδο της 62ης Ταξιαρχίας στη Δαμασκό:

Πολεμικός χάρτης:

Πολεμικός Χάρτης της Δαμασκού: Με κόκκινο χρώμα είναι οι συνοικίες που ελέγχει η κυβέρνηση, με μαύρο χρώμα είναι η συνοικία Γιάρμουκ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και με πράσινο χρώμα οι συνοικίες που ελέγχουν η Αλ Κάιντα με τις άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις. Ο μεγάλος πράσινος θύλακας στα ανατολικά προάστια είναι η Ανατολική Γούτα.

Σχετικά άρθρα