Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βλάπτουν την ειρήνη αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Η Τουρκία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βλάπτουν την ειρήνη αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), Τουρκία,

«Πολύ ανησυχητική» κρίνει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση των ΗΠΑ να ανοίξουν Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο.

Όπως αναφέρεται, η απόφαση περιφρονεί την απόφαση του ΟΗΕ και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και δείχνει πως οι ΗΠΑ επιμένουν να βλάψουν την ειρήνη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, ώστε να συμπέσει με την 70η επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ.

Τον Δεκέμβριο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη σύνοδο κορυφής περισσότερων από 50 χωρών του OIC, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι ηγέτες καταδίκασαν την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει όλους τους μουσουλμάνους να σπεύσουν στα Ιεροσόλυμα για να τα υπερασπιστούν από τους Ισραηλινούς, ενώ ο ίδιος διεκδικεί τον ρόλο του προστάτη της ιερής πόλης των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.

Σχετικά άρθρα