Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι περισσότεροι από 500 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην Αν. Γούτα

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι περισσότεροι από 500 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην Αν. Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Δαμασκός, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Ξεπερνούν τους 500 -σύμφωνα με τους τζιχαντιστές– οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς στα ελεγχόμενα από τους τζιχαντιστές ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, εκ των οποίων οι 123 είναι παιδιά, ενώ όπως αναφέρουν οι διασώστες της Αλ Κάιντα, τα λεγόμενα «Λευκά Κράνη», οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν για διάστημα αρκετό ώστε να μπορέσουν να μετρήσουν τα πτώματα.

Η Ανατολική Γούτα, που ελέγχεται από τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, και άλλες ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, βομβαρδίζεται από τις 18 Φεβρουαρίου.

«Μέσα σε επτά ημέρες, 505 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσα στους οποίους 123 παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ιστοσελίδας Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,λ Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, μιας ιστοσελίδας που εδρεύει στη Βρετανία και είναι φιλικά προσκείμενη προς τους ισλαμιστές.

«Οι νεκροί μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι, δεν μπορέσαμε να μετρήσουμε τους μάρτυρες χθες και προχθές επειδή τα αεροπλάνα γύριζαν στον ουρανό», δήλωσε ο Σιράζ Μαχμούντ, εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας της Αλ Κάιντα, της οργάνωσης «Λευκά Κράνη», στην Ανατολική Γούτα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τον συριακό στρατό.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού και η σύμμαχός της Ρωσία υποστηρίζουν πως στοχοθετούν μόνο τζιχαντιστές.

Έχουν δηλώσει πως επιδιώκουν να σταματήσουν τις επιθέσεις με βλήματα όλμων εναντίον της πρωτεύουσας και κατηγορούν τους τζιχαντιστές ότι χρησιμοποιούν αμάχους σαν ασπίδες.

Πολεμικός Χάρτης της Δαμασκού: Με κόκκινο χρώμα είναι οι συνοικίες που ελέγχει η κυβέρνηση, με μαύρο χρώμα είναι η συνοικία Γιάρμουκ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και με πράσινο χρώμα οι συνοικίες που ελέγχουν η Αλ Κάιντα με τις άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις. Ο μεγάλος πράσινος θύλακας στα ανατολικά προάστια είναι η Ανατολική Γούτα.

Σχετικά άρθρα