Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρόταση της Μέρκελ για χρήμα και πρόσφυγες που έφερε απέναντι Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχία

Η πρόταση της Μέρκελ για χρήμα και πρόσφυγες που έφερε απέναντι Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Αντρέι Μπάμπις, Αυστρία, Βίκτορ Όρμπαν, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ουγγαρία, Πρόσφυγες, Σεμπάστιαν Κουρτς, Τσεχία,

Τη σύνδεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την περιφερειακή ανάπτυξη προς τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης, με την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, πρότεινε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανική πρόταση, πάντως, προκάλεσε αντιδράσεις από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχία.

«Η αλληλεγγύη είναι κάτι παραπάνω από την υποδοχή προσφύγων» δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

«Στόχος μας πρέπει να είναι να σταματάμε τους ανθρώπους στα εξωτερικά σύνορα και να μην μιλάμε συνεχώς για την κατανομή τους» πρόσθεσε.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τη σύνδεση των δαπανών της Ε.Ε. με την τήρηση του κράτους δικαίου. «Εγώ έχω πρόβλημα μόνο με τις ποσοστώσεις» τόνισε.

Η Ουγγαρία ζήτησε από την πλευρά της να της επιστραφούν τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από το ποσό που έχει δαπανήσει για την προστασία των συνόρων της.

«Δαπανήσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για την προστασία των συνόρων. Δεν προστατεύουμε μόνο τους εαυτούς μας αλλά και την Ευρώπη.

»Τουλάχιστον το μισό από αυτό το ποσό θα πρέπει να μας επιστραφεί» ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Σχετικά άρθρα