Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην επίθεση στην Εφρίν κάνουν κουμάντο οι τζιχαντιστές εμίρηδες γιατί οι Τούρκοι αξιωματικοί αποδείχτηκαν άπειροι

Στην επίθεση στην Εφρίν κάνουν κουμάντο οι τζιχαντιστές εμίρηδες γιατί οι Τούρκοι αξιωματικοί αποδείχτηκαν άπειροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Εφρίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η Τουρκία έχει στρατολογήσει τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ πρώην Αλ Νούσρα) και του Ισλαμικού Κράτους και τους έχει στείλει στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν να πολεμήσουν ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, όταν ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την επίθεση στις 20 Ιανουαρίου, την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», έβαλε εμπροσθοφυλακή τους μισθοφόρους του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Αυτοί όμως την πρώτη εβδομάδα είχαν μεγάλες απώλειες, ενώ και η μαχητικότητά τους θεωρείται χαμηλού επιπέδου.

Τώρα η Τουρκία προχώρησε στην επόμενη λύση. Τζιχαντιστές που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία και σε εδάφη υπό τουρκική κατοχή στη Συρία, με το σωστό αντίτιμο δέχτηκαν να φορέσουν στολές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και να πολεμήσουν στο πλευρό των Τούρκων κατά των Κούρδων υπερασπιστών της Εφρίν.

Στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ο τουρκικός στρατός έδειξε μια προτίμηση στη στρατολόγηση Τουρκομογγόλων τζιχαντιστών με καταγωγή από την Κίνα και τις χώρες της κεντρικής Ασίας.

Οι τζιχαντιστικές συμμορίες, που μάχονται μισθοδοτούμενες από την Τουρκία, έχουν επίσης αυτονομία στο πεδίο της μάχης και σε πολλές περιπτώσεις και οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν τεθεί υπό τις διαταγές τζιχαντιστών οπλαρχηγών.

Λέγεται μάλιστα ότι η ανικανότητα και η απειρία των Τούρκων αξιωματικών ευθύνεται που οι άνδρες τους μάχονται υπό τις διαταγές των εμίρηδων του ISIS και της Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα