Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

OHE: Μπαράζ καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις από εργαζόμενούς του

OHE: Μπαράζ καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις από εργαζόμενούς του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΟΗΕ, Σεξουαλική Κακοποίηση, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2017 έγιναν 40 καταγγελίες εναντίον εργαζόμενων στον ΟΗΕ για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, στον οποίο εργάζονται περισσότεροι από 95.000 πολίτες και 90.000 στρατιώτες και αστυνομικοί.

Από τις 40 καταγγελίες, οι 15 αφορούσαν μέλη ειρηνευτικών αποστολών, 17 εργαζόμενους σε υπηρεσίες και προγράμματα του ΟΗΕ, ενώ οκτώ αφορούσαν εργαζόμενους σε συνεργαζόμενα προγράμματα με τον ΟΗΕ, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Στεφάν Ντιζαρίτς.

«Κάθε καταγγελία που αφορά το προσωπικό μας υπονομεύει τις αρχές και τις αξίες μας καθώς και τις θυσίες εκείνων που υπηρετούν με υπερηφάνεια και επαγγελματισμό σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 40 κατηγορίες αφορούν 54 θύματα, 30 γυναίκες και 16 κορίτσια, ενώ η ηλικία των υπόλοιπων οκτώ δεν είναι γνωστή.

Ο ΟΗΕ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ενισχύσει τη διαφάνεια στους κόλπους του και να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αυστηρότητα αυτού του είδους τις καταγγελίες έπειτα από το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με τους κυανόκρανους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία εναντίον των οποίων είχαν γίνει καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Σχετικά άρθρα