Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακό πυροβολικό βομβάρδισε τουρκικές θέσεις στην Εφρίν

Συριακό πυροβολικό βομβάρδισε τουρκικές θέσεις στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 21.00 ώρα Ελλάδας, συριακό πυροβολικό που έχει αναπτυχθεί στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, βομβάρδισε θέσεις του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με συριακά φιλοκυβερνητικά Μέσα, όπως το Al Masdar News, οι Σύροι παραστρατιωτικοί βομβάρδισαν τις τουρκικές θέσεις από τις οποίες νωρίτερα οι Τούρκοι έπληξαν φάλαγγα με ανθρωπιστική βοήθεια που εισερχόταν στην Εφρίν.

Τα συριακά πυροβόλα χειρίζονταν Σύροι εθνοφύλακες σε συνεργασία με πολιτοφύλακες από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι Τούρκοι βομβάρδισαν κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια ενώ διερχόταν από το πέρασμα Ζιγιάρα με κατεύθυνση την Εφρίν.

Όπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο πέρασμα έχουν αναπτυχθεί και Ρώσοι στρατονόμοι, αλλά προφανώς δεν ήταν εκεί όταν οι Τούρκοι βομβάρδισαν τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή του Al Masdar News από το σημείο της επίθεσης δήλωσε ότι πολλά από τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια καταστράφηκαν και αρκετοί εθελοντές τραυματίστηκαν.

Σχετικά άρθρα