Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Γιατί ξέσπασε “πόλεμος” ανάμεσα στον Τζον Κέλι και τον γαμπρό του Τραμπ

Λευκός Οίκος: Γιατί ξέσπασε “πόλεμος” ανάμεσα στον Τζον Κέλι και τον γαμπρό του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, Τζον Κέλι,

O επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή εσωτερική διαμάχη στον Λευκό Οίκο με τον γαμπρό του προέδρου των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, αναφορικά με την πρόσβαση του τελευταίου σε απόρρητα έγγραφα, μεταδίδει το CNN.

Η δύσκολη κατάσταση εξελίσσεται κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε με την αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής πρόσβασης σε απόρρητα έγγραφα και την παραίτηση του πρώην υπεύθυνου Προσωπικού του Λευκού Οίκου Ρομπ Πόρτερ.

Ο Πόρτερ παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για την άσκηση από τον ίδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Τζ. Κούσνερ (φωτο)  είναι υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Μέσης Ανατολής.

Το κλίμα έντασης που καλλιεργήθηκε από την υπόθεση Πόρτερ διεύρυνε το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των κ.κ. Κέλι και Κούσνερ.

Ο ίδιος στην αρχή ήταν θετικός για την εφαρμογή του νέου συστήματος ελέγχου που εφάρμοσε ο Τζ. Κέλι με τον ερχομό του στο Λευκό Οίκο, αργότερα ωστόσο άλλαξε την στάση του, καθώς το θεωρεί πλέον μια προσπάθεια περιορισμού της επικοινωνίας του με τον Ντ. Τραμπ.

Ο Τζ. Κέλι προχώρησε στην διανομή ενός κειμένου πέντε σελίδων την Παρασκευή, δηλώνοντας την απόφασή του να μην επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα μερικών εργαζόμενων του Λευκού Οίκου που έχουν προσωρινά δικαιώματα ασφάλειας.

Στον περιορισμό αυτό υπόκεινται εργαζόμενοι για τους οποίους ο απαραίτητος έλεγχος ασφάλειας βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Ιούνιο. Στην κατηγορία αυτή υπάγεται και ο Τζ. Κούσνερ.

Μερικοί εκτίμησαν ότι το κείμενο που διένειμε ο Τζ. Κέλι είχε χαρακτήρα προσωπικής προσβολής για τον Τζ. Κούσνερ, που για περισσότερο από έναν χρόνο έχει πρόσβαση σε έγγραφα υψηλής απόρρητης διαβάθμισης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει λάβει μία μόνιμη άδεια ασφάλειας για τον χειρισμό τους.

Ο ίδιος είναι από τους λίγους εργαζόμενους στον Λευκό Οίκο που συμμετέχει τακτικά στην καθημερινή ενημέρωση για θέματα ασφάλειας που πραγματοποιούν οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Τυπικά η ενημέρωση πραγματοποιείται κάθε πρωί.

«Δεν έχει ως στόχο τον Τζάρεντ, αλλά την βελτίωση της οργάνωσης ενός συστήματος που παρουσιάζει προβλήματα», δήλωσε από την άλλη μεριά αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που γνωρίζει την κατάσταση έντασης που έχει προκύψει μεταξύ του Τζον Κέλι και του Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο Ντ. Τραμπ φέρεται να έχει δώσει την πλήρη υποστήριξή του στον Κέλι για την αναβάθμιση του συστήματος με τις άδειες πρόσβασης και διαχείρισης απόρρητων πληροφοριών, σύμφωνα με πηγή που έχει ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου έχει μεταφράσει την υποστήριξη αυτή ως διεύρυνση του πλαισίου εφαρμογής των μέτρων στην οποία μπορεί να συμπεριληφθεί και ο Κούσνερ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος Τραμπ και ο Τζον Κέλι θα συζητήσουν για το ζήτημα αυτό μέσα στην εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα