Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Να δώσουμε όπλα στους εκπαιδευτικούς για να σταματήσουμε τις σφαγές στα σχολεία

Τραμπ: Να δώσουμε όπλα στους εκπαιδευτικούς για να σταματήσουμε τις σφαγές στα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαθητές, Ντόναλντ Τραμπ, Οπλοκατοχή, Σχολεία, Φλόριντα,

Υπέρ της οπλοφορίας ορισμένων εκπαιδευτικών, ώστε να αποτρέπονται επιθέσεις σε σχολεία, όπως αυτή που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υιοθετώντας πρόταση που είχε εισηγηθεί η ισχυρή οργάνωση του λόμπι της οπλοκατοχής, NRA.

Ο Τραμπ υποστήριξε πως οπλισμένοι δάσκαλοι και ιδιωτικοί φρουροί θα μπορούσαν να εμποδίζουν επίδοξους δράστες επιθέσεων.

«Αν είχαμε έναν δάσκαλο που ήταν πεπειραμένος στα όπλα, θα μπορούσε κάλλιστα να τερματίσει την επίθεση πολύ γρήγορα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Τραμπ έγιναν στη διάρκεια μιας συγκινησιακά φορτισμένης συνάντησής του με μαθητές που επέζησαν από το μακελειό στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας και γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, θερμός υποστηρικτής του δικαιώματος της οπλοκατοχής, που υποστηρίχθηκε σθεναρά από την NRA στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, δήλωσε ότι θα αναλάβει άμεσα δράση για να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών όπλων.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει το όριο ηλικίας για την αγορά ορισμένων τύπων όπλων, όπως τα τουφέκια εφόδου.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε οδηγία στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ετοιμάσει έναν κανονισμό που ουσιαστικά θα θέσει εκτός νόμου ένα αξεσουάρ που μετατρέπει πρακτικά ημιαυτόματα τουφέκια σε αυτόματα, χωρίς να τροποποιεί τον μηχανισμό τους.

Σχετικά άρθρα