Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα σε Ιρακινούς πολιτοφύλακες και σκότωσε 27

Το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα σε Ιρακινούς πολιτοφύλακες και σκότωσε 27
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έστησαν ενέδρα αργά την Κυριακή και σκότωσαν 27 Ιρακινούς παραστρατιωτικούς πολιτοφύλακες των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι) στην επαρχία του Κιρκούκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύτηκαν τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και έστησαν σημείο ελέγχου φορώντας στολές της ιρακινής Αστυνομίας.

Η φάλαγγα των πολιτοφυλάκων σταμάτησε για έλεγχο και εκεί συνέβη η επίθεση. Η ενέδρα στήθηκε στο χωριό Σααντουνίγια.

Από την πλευρά του το Ισλαμικό Κράτος, με δική του ανακοίνωση στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ισχυριζόμενο ότι σκότωσε 30 σιίτες πολιτοφύλακες και κατέστρεψε τέσσερα οχήματά τους.

Οι ιρακινές Αρχές γνωρίζουν ότι αν και το Ισλαμικό Κράτος να ηττήθηκε στρατιωτικά, πολλές ομάδων ανδρών του έχουν διαφύγει στην έρημο ή στα βουνά όπου συνεχίζουν τον πόλεμο, ως ανταρτοπόλεμο.

Επίσης, μέσα στις απελευθερωμένες πόλεις είναι γνωστό ότι υπάρχουν κρυφοί πυρήνες τζιχαντιστών, που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ιρακινές Αρχές επικεντρώνονται τώρα στον εντοπισμό και στην εξάρθρωση αυτών των πυρήνων.

Τζιχαντιστές κρύβονται στα βουνά κοντά στο Κιρκούκ και ο ιρακινός στρατός έχει ξεκινήσει πολεμική επιχείριση για να εκκαθαρίσει την περιοχή. Από ό,τι όμως φαίνεται το Ισλαμικό Κράτος είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να μάχεται μέχρι το τέλος.

Σχετικά άρθρα