Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τον δρόμο που θα πάρει ο συριακός στρατός για να ενισχύσει την Εφρίν

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τον δρόμο που θα πάρει ο συριακός στρατός για να ενισχύσει την Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει μια σειρά από πόλεις στην περιοχή Τζαμπάλ Αχλάμ του κουρδικού θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μετέδωσε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadeen TV του Λιβάνου.

Η συγκεκριμένη περιοχή που βομβαρδίζεται, είναι η κύρια οδός για τη μεταφορά συριακών στρατευμάτων στην περιοχή της Εφρίν.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από τη συριακή κρατική τηλεόραση, συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πρόκειται να αναπτυχθούν μέσα στις επόμενες ώρες στην περιοχή της Εφρίν, στο πλευρό των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), για να αποκρούσουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει από τις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία στον κουρδικό θύλακα.

Η Τουρκία πραγματοποιεί τη στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», στην οποία συμμετέχουν δύο τουρκικές μεραρχίες (20.000 άνδρες) και 5.000 ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), με στόχο να καταλάβει τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν και έτσι να απομακρύνει μια μελλοντική απόπειρα εξόδου των Κούρδων στη Μεσόγειο.

Η εδώ και ένα μήνα τουρκική επιχείριση δεν έχει καταφέρει και πολλά, αφού τα τουρκικά στρατεύματα έχουν προωθηθεί μόλις πέντε χιλιόμετρα στο έδαφος της Εφρίν.

Παράλληλα, η συριακή κυβέρνηση ανησυχεί σοβαρά ότι η Τουρκία έχει σχέδιο να καταλάβει τη βορειοδυτική Συρία και στη συνέχεια να ιδρύσει εκεί ένα ψευδοκράτος, σαν της βόρεια Κύπρου, με Τουρκμένους της Συρίας και άλλους τουρκόφιλους ισλαμιστές.

Η Τουρκία ήδη κατέχει εδάφη στη βορειοδυτική Συρία, που της παρέδωσε το Ισλαμικό Κράτος, όταν πραγματοποίησε την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη» (24 Αυγούστου 2016 – 29 Μαρτίου 2017), στα οποία έχει εδραιωθεί και δεν δείχνει διατεθειμένη να τα εγκαταλείψει.

Πολεμικός Χάρτης Βορειοδυτικής Συρίας: Κίτρινο Κούρδοι, Γαλάζιο Τουρκία, Κόκκινο Κυβέρνηση Συρίας, Πράσινο Σκούρο Αλ Κάιντα, Πράσινο Ανοιχτό «Μετριοπαθείς» Ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα