Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τουρκόφιλοι της συριακής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης «δεν πιστεύουν» ότι η Τουρκία έκανε χρήση χημικών όπλων

Οι τουρκόφιλοι της συριακής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης «δεν πιστεύουν» ότι η Τουρκία έκανε χρήση χημικών όπλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ισλαμιστικής (και τουρκόφιλης) συριακής αντιπολίτευσης Νασρ Χαρίρι δήλωσε ότι δεν πιστεύει τις πληροφορίες ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεών της στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Συριακά και κουρδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα γιατρούς από την Εφρίν, μετέδωσαν το Σάββατο ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις.

«Δεν το άκουσα από αξιόπιστες πηγές, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα» είπε ο Χαρίρι μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik, στο περιθώριο της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Σύμφωνα πάντα με τον Χαρίρι, οι ένοπλοι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) δεν διαθέτουν και δεν θα έκαναν χρήση χημικών όπλων.

Σαφώς και ψεύδεται αυτός ο σύμμαχος των Τούρκων, αφού είναι γνωστό ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), δηλαδή οι ισλαμιστικές οργανώσεις που τον συνιστούν, έκανε χρήση χημικών όπλων στη μάχη του Χαλεπιού βομβαρδίζοντας τις κουρδικές συνοικίες της πόλης και το θέμα είχε τεθεί και στον ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα