Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι εκτός ελέγχου εξευτελίστηκαν και στο Μόναχο – Ο Γιλντιρίμ σε παράκρουση ύβρεων και ψευδών

Οι Τούρκοι εκτός ελέγχου εξευτελίστηκαν και στο Μόναχο – Ο Γιλντιρίμ σε παράκρουση ύβρεων και ψευδών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Εφρίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι, υβρίζουν και ψεύδονται ασυστόλως, ακόμα και σε διεθνείς διασκέψεις, κάνοντας επίδειξη ότι είναι μια χώρα και ένα καθεστώς που τελεί σε νευρικό κλονισμό.

Μιλώντας ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ισχυρίστηκε μπροστά σε όλες τις χώρες -που γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει- ότι η τουρκική επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, είναι «μάχη κατά της τρομοκρατίας», αλλά και ότι η χώρα του έχει συλλάβει… 10.000 τζιχαντιστές.

Ο Γιλντιρίμ είπε, προκαλώντας ειρωνικά γέλια, ότι η Τουρκία, υπερασπιζόμενη τα νότια σύνορά της, υπερασπίζεται ταυτόχρονα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για την ίδια Τουρκία που έχει συμμαχήσει με τη Ρωσία και το Ιράν απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Εκεί όμως που ξέφυγε εντελώς είναι όταν κατηγόρησε «άλλα μέλη του ΝΑΤΟ» ότι σε αντίθεση με την Τουρκία «συνεργάζονται με τους τρομοκράτες».

Ως «τρομοκράτες» προφανώς εννοεί τους Κούρδους της Συρίας, συμμάχους του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Εκτός από τις ΗΠΑ εννόησε και όσες άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες υποστηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας στα πλαίσια του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Και το κάνει αυτό με ξέχειλο θράσος, όταν όλοι στη Διάσκεψη γνωρίζουν ότι η Τουρκία υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος και συνεχίζει να υποστηρίζει την Αλ Κάιντα.

Επίσης, εκεί που τους άφησε όλους άφωνους, ήταν όταν ψευδέστατα ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει συλλάβει περισσότερα από 10.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ψεύδους, οι Κούρδοι του Ιράκ, που πολέμησαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κρατάνε αιχμαλώτους 4.000 μέλη του και η κυβέρνηση του Ιράκ ακόμα 20.000 μέλη.

Η Τουρκία, που δεν πολέμησε ποτέ το Ισλαμικό Κράτος, που άραγε βρήκε και συνέλαβε 10.000 μέλη του; Πρόκειται για εξωφρενικούς ισχυρισμούς που δίνουν τη διεθνή εικόνα μιας Τουρκίας σε παράκρουση.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για τους φυλακισμένους δημοσιογράφους

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κριχμπάουμ σχετικά με τους δημοσιογράφους που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές ακόμη και χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, ο τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι ένα συνταγματικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τους κανόνες κράτους δικαίου μιας άλλης χώρας.

Πώς οι Αμερικανοί συμμάχησαν με τους Κούρδους

Για τους Αμερικανούς η Τουρκία έπαψε να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015.

Τότε αποκαλύφθηκε ότι 500 εκ. δολάρια που της είχε διαθέσει το Πεντάγωνο για ένα πρόγραμμα που προέβλεπε την εκπαίδευση 5.400 Σύρων «ανταρτών» δαπανήθηκαν για μόλις 135 άνδρες, οι οποίοι όχι μόνο κόστισαν περίπου 3,7 εκ. δολάρια ο καθένας, αλλά και μόλις εισήλθαν στη Συρία δήλωσαν μέλη της Αλ Κάιντα.

Στις ΗΠΑ προκλήθηκαν ισχυρές αντιδράσεις και ο πρόεδρος Ομπάμα, αισθανόμενος προσωπικά προδομένος από τους Τούρκους αφού ήταν δική του ιδέα το πρόγραμμα, το διέκοψε «μαχαίρι» και στράφηκε στους Κούρδους.

Στις 12 Οκτωβρίου ιδρύθηκαν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις 13 Οκτωβρίου οι Αμερικανοί έρριψαν τα πρώτα 110 κιβώτια οπλισμού και πυρομαχικών στους νέους τους συμμάχους και την ίδια ημέρα απέσυραν τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot που είχαν αναπτύξει στην επαρχία Γκαζιαντέπ της νότιας Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα