Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

300 κιλά κοκαΐνη σε πλαστικές σακούλες σε ελληνόκτητο πλοίο στη Γένοβα!

300 κιλά κοκαΐνη σε πλαστικές σακούλες σε ελληνόκτητο πλοίο στη Γένοβα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γένοβα, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ιταλία, Κοκαΐνη, Ναρκωτικά,

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών κρυμμένη σε πλαστικές σακούλες βρήκε το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd.Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος στη Γένοβα στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει πως «το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρείας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών».

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ στο πλοίο εντοπίστηκαν 300 κιλά κοκαΐνης με την αξία του παράνομου φορτίου να υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το σύνολο του πληρώματος είναι ουκρανικής καταγωγής.

Διευκρινίζεται ακόμα πως το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας.

Η εταιρεία στην ανακοίνωση της εξηγεί πως «τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις “επικίνδυνων αγαθών”, δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container – ψυγείων).

Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου.

Το πλοίο ευρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπο τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών».

Το ίδιο πλοίο είχε βρεθεί να μεταφέρει στις 19 Σεπτεμβρίου μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε λιμάνι του Περού.

Σχετικά άρθρα